Je snad prokletá? Andreescuovou před Roland Garros znovu zlobí zdraví, ze Štrasburku odstoupila

- Jan Vojkůvka

Zdravotní trable kanadské hvězdy Biancy Andreescuové neberou konce. Další z řady zranění potkalo dvacetiletou tenistku ve Štrasburku, kde se vrátila do akce dvěma výhrami, ale před čtvrtfinálovým duelem se Soranou Cirsteaovou se z turnaje odhlásila kvůli bolest břišního svalstva.

„Rozhodla jsem se vzdát svůj příští zápas, protože cítím, že mám nejspíš menší trhlinku v břišním svalstvu a nechci to před Roland Garros tolik zatěžovat,“ uvedla Andreescuová.

„Nechci vůbec riskovat. Nemělo by to být nic vážného, jen se cítím trochu nekomfortně,“ podotkla světová sedmička, která ve Štrasburku ve dvou setech porazila Lazaro Garciaovou a Zanevskou, přičemž dohromady ztratila jen 8 her.

Je to další z řady obtíží, které v této sezoně Andreescuovou provází. Přitom teprve v únoru se vrátila na dvorce po více než patnáctiměsíční absenci, která byla zaviněna zraněním kolene z Turnaje mistryň 2019.

Po svém návratu na kurty vypadla ve druhém kole Australian Open, následně se dostala do semifinále Phillip Island Trophy a finále velkého turnaje v Miami. Duel s Ashleigh Bartyovou ovšem skrečovala kvůli zranění chodidla.

Vrátit se chtěla už v Madridu, ale do hry ji nepustil pozitivní test na covid. Z turnaje v Římě ji zase vyřadila nutná karanténa po prodělání covidu, kterou jí italské úřady nařídily. A jak se zdá, ani ve Štrasburku ji smůla neopustila.