Suárezová se měsíc po vyléčení z rakoviny představí na Roland Garros

- Filip Lefenda

Osm měsíců sváděla boj se zákeřnou nemocí. Nyní se po sérii chemoterapií a úspěšném vyléčení z rakoviny vrátí Carla Suárezová Navarrová po roce a čtvrt konečně na kurty. A stane se tak už na nadcházejícím Roland Garros!

„Jsem nesmírně nadšená, že se zúčastním letošního French Open,“ potvrdila dvaatřicetiletá Španělka. Antukový grandslam si zahraje podvanácté v kariéře.

„Posledních pár měsíců jsem tvrdě pracovala, abych si v Paříži mohla ještě jednou zahrát. Už se nemůžu dočkat toho, až znovu naskočím na kurt,“ těší se na novou sportovní výzvu bývalá světová šestka, která od loňského února neodehrála jediný soutěžní duel.

Sezóna byla nejprve přerušena pandemií koronaviru. Restart následně proběhl bez Suárezové Navarrové. Ta v září na sociálních sítích oznámila, že jí byl lékaři diagnostikován Hodgkinův lymfom a musí podstoupit půlroční cyklus chemoterapií.

Před měsícem potěšila vítězka dvou podniků WTA ve dvouhře o poznání pozitivnější správou. „Zakončila jsem léčbu a nemoc překonala. Jsem vyléčená,“ sdělila s díky za mohutnou podporu, které se jí během těžké životní etapy z mnoha stran dostalo.

S trénováním začala Suárezová Navarrová už v prosinci. Původně plánovala návrat na Olympijských hrách v Tokiu, které měly být zároveň její tenisovou derniérou. Kariéru ostatně chtěla ukončit už loni před propuknutím nemoci. Nyní se zdá, že turnajů by mohla letos přeci jen odehrát více. V oblíbené Paříži se každopádně představí naposledy.

„Tenis mi dal hodně. Vždy jsem se chtěla loučit na kurtu. Na French Open jsem zažila jedny z nejlepších okamžiků v kariéře,“ zavzpomínala dvojnásobná turnajová čtvrtfinalistka. „Uhrála jsem zde svůj první velký výsledek. Hrozně moc se na svůj poslední výlet do areálu Rolanda Garrose těším,“ neskrývá nadšení rodačka z Las Palmas, jež se v ženském pořadí postupně propadla na 118. pozici.

Druhý grandslamový podnik sezóny startuje ve francouzské metropoli už tuto neděli. „Čeká mě několik krásných dnů a já doufám, že je prožiju na maximum,“ věří Suárezová Navarrová.