Generálka na Paříž: Krejčíková s Kr. Plíškovou startují ve Štrasburku, Veselý v Parmě

- Jan Vojkůvka

Celkem tři čeští tenisté absolvují před Roland Garros v průběhu příštího týdne turnajové generálky. Ve francouzském Štrasburku se představí Barbora Krejčíková s Kristýnou Plíškovou, v italské Parmě pak bude startovat Jiří Veselý.

Nejlepší výchozí pozici z českých zástupců bude mít Barbora Krejčíková. Ve Štrasburku bude plnit roli nasazené pětky a v úvodním kole navíc narazí na jednu z kvalifikantek.

Kvalifikace na francouzském turnaji je přitom slabě obsazena a česká hráčka bude výraznou favoritkou. A to i v případném druhém kole, v němž může narazit na vítězku zápasu mezi Caroline Garciaovou a Zarinou Dijasovou.

Druhá česká tenistka ve Štrasburku, Kristýna Plíšková, narazí na domácí Alizé Cornetovou. S francouzskou hráčkou nemá Plíšková zrovna lichotivou bilanci, když s ní prohrála oba vzájemné zápasy. Českou tenistkou navíc trápí série osmi porážek v hlavních soutěžích turnajů WTA v řadě.

Letos si Plíšková připsala pouze tři výhry v kvalifikaci turnaje v Dauhá, ovšem přejít brány prvního kola se jí nepovedlo.

Jediným mužským zástupcem na turnajích ATP bude Jiří Veselý, který bude startovat v italské Parmě. A los má vcelku přívětivý. V úvodním kole totiž narazí na Američana Stevea Johnsona, který čeká na výhru od loňského října. Od tehdejšího turnaje v německém Kolíně prohrál pětkrát v řadě.

Ani Veselý se ovšem nenachází v dobré formě. Tento týden ukončil sice sérii pěti porážek v řadě na challengeru v Oeiras, kde ale ve druhém kole skrečoval zápas s Francouzem Delienem.