Jablonec nad Nisou Open: Lehečka ztratil jen čtyři hry, zahraje si o domácí titul

- Jan Vojkůvka

Předposlední hrací den Jablonec nad Nisou Open nabídne semifinálové souboje hlavní soutěže ve dvouhře. Postup do finále z domácího derby vybojoval Jiří Lehečka, který ztratil v duelu s Janem Šátralem jen čtyři hry. Ve finále narazí na ukrajinského tenistu Vitalije Sačka.

Nasazená jednička Jiří Lehečka zaútočí na turnaji v Jablonci na svůj druhý letošní titul. Rozhodl o tom v semifinálovém souboji se svým krajanem Janem Šátralem, jehož za pouhých 72 minut porazil ve dvou setech 6:3, 6:1.

Utkání držel favorizovaný Čech plně pod kontrolou, ani jednou neztratil podání a sám se na returnu prosadil čtyřikrát.

V prvním setu se povedlo Lehečkovi dostat hned zkraje do vedení 3:0 a úvodní dějství následně doservíroval. Svou převahu na returnu plně předvedl ve druhé sadě, ve které Šátralovi sebral podání hned třikrát a od stavu 2:1 získal čtyři hry v řadě.

„První set určitě nebyl snadný, bylo to o jednom brejku a koncovka byla vážně těžká. Byly to gemy o pár míčcích, já ale dokázal podržet servis,“ řekl po utkání Lehečka, který se popasoval i se silným větrem. „Ve větru to nikdy není jednoduché a hru musíte přizpůsobit podmínkám. Není to pro nikoho úplně příjemné, ale musíme se s tím poprat.“

Soupeřem turnajové jedničky v nedělním finále bude Ukrajinec Vitalij Sačko. Tomu se povedlo ve druhém semifinále porazit Francouze Evana Furnesse 7:6(4), 6:3.

Semifinále dvouhry
JIŘÍ LEHEČKA (290.) – JAN ŠÁTRAL (384.) 6:3, 6:1
Evan Furness (FRA, 330.) – Vitalij Sačko (UKR, 320.) 6:7(4), 3:6