Indian Wells letos bude! Populární „pátý grandslam“ se uskuteční na podzim

- Marek Bartošík

Do tenisového kalendáře se letos přece jenom vrátí oblíbený turnaj v Indian Wells! BNP Paribas Open, které se loni kvůli covidu neuskutečnilo, se letos bude konat v náhradním říjnovém termínu. Pořadatelé oznámí přesné datum až po potvrzení podzimní části kalendářů ATP a WTA.

Tenisové klání v Indian Wells je tak prestižní, že se pyšní přezdívkou „pátý grandslam“. Zatímco loni tenisté i fanoušci o jeden ze svátků bílého sportu přišli, letos už do Kalifornie elita mužského i ženského tenisu zavítá.

Stane se tak v zatím nespecifikovaném říjnovém termínu. Američtí organizátoři ještě čekají na domluvu se zástupci ATP a WTA, kteří musejí brát ohled na další tenisové turnaje.

Muži by měli v říjnu zápolit na Masters v Šanghaji a také akcích kategorie ATP 500 v Pekingu, Tokiu, Vídni a Basileji. Na ženy čeká mimo jiné podnik kategorie WTA 1000 v Pekingu a „pětistovka“ v Moskvě. Hledání náhradního termínu pro Indian Wells tak rozhodně není lehkým úkolem.

V Indian Wells se zatím naposledy hrálo předloni v březnu, titul tehdy získali Rakušan Dominic Thiem a Kanaďanka Bianca Andreescuová.