Turnaj s černým dvorcem končí. Mužský okruh se vrátí po 33 letech do Dallasu

- Jan Vojkůvka

Černé kurty v Nassau Coliseum již nebudou nadále součástí okruhu ATP. Turnaj v New Yorku, který se svým povrchem inspiroval u Laver Cupu, po třech odehraných ročnících čeká stěhování do Dallasu. Do metropole v Texasu se tak nejvyšší mužský okruh vrátí po dlouhých 33 letech.

Únorový turnaj v New Yorku stihl během své krátké historie uskutečnit jen tři ročníky v letech 2018 až 2020. Letos se, kvůli posunu Australian Open na pozdější termín, v New Yorku nehrálo, a jak to tak vypadá, v nejbližší době ani hrát nebude.

Došlo totiž k rozhodnutí, že se tento turnaj přesune do Dallasu v Texasu. Halová akce z kategorie ATP 250 se bude konat od 6. do 13. února.

Dallas své zkušenosti s pořádáním turnajů nejvyšší kategorie má, a to vcelku bohaté, byť již dost vousaté. V letech 1971-89 se zde hrálo finále okruhu World Championship of Tennis. Tento okruh byl rozpuštěn v roce 1990, v době, kdy už byl pod patronací asociace tenisových profesionálu, a začalo se definitivně hrát pouze pod hlavičkou ATP.

WCT, která dlouho zápolila s ATP a dokonce došlo k rozdělení sezony na dvě části, se pod mužskou asociaci definitivně zařadila v roce 1985, díky čemuž se dallaský turnaj stal také součástí historie ATP. A na tuto historii, ač s trochu menším turnajem, příští únor opět naváže.