Skvělá Siniaková! V Parmě přehrála nasazenou osmičku a je v semifinále

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková (68.) zvládla na antukovém turnaji WTA v Parmě i svůj třetí zápas, když ve čtvrtfinále porazila osmou nasazenou Caroline Garciaovou (53.) za hodinu a 35 minut 7:5 a 6:1. Pětadvacetiletá česká tenistka si tak zahraje své první semifinále na akci WTA od předloňského srpna, kdy se mezi nejlepší čtyři probojovala v New Yorku. „První set byl nahoru, dolů. Jsem na sebe pyšná, že jsem dnešní zápas zvládla,“ poznamenala na tiskové konferenci Siniaková.

První set duelu mezi Kateřinou Siniakovou a Caroline Garciaovou na Emilia-Romagna Open v italské Parmě byl jako jízda na horské dráze. Češka nejprve prohrávala 1:2 s brejkem, následně se dostala do vedení 4:2, pak ale prohrála tři gemy v řadě a její francouzská soupeřka podávala na výhru v setu.

Pětadvacetiletá Siniaková však v klíčové chvíli prokázala odolnost, když vydřela tři gemy v řadě, čímž získala proti bývalé světové čtyřce první set.

Povzbuzena povedeným obratem odskočila česká reprezentantka ve druhé sadě rychle do vedení 3:0, další úspěch na returnu přidala v šesté hře. Duel posléze hladce uzavřela při vlastním podání.

„Na začátku jsem byla nervózní, necítila jsem se tak dobře. Po výhře nad nasazenou jedničkou všichni čekají, že to bude lehké, ale každý zápas je jiný,“ připomněla své úterní vítězství nad Serenou Williamsovou česká tenistka.

Na svou semifinálovou soupeřku si Siniaková ještě musí počkat – vzejde totiž z amerického souboje mezi Cori Gauffovou (30.) a Amandou Anisimovovou (40.).

Emilia-Romagna Open, Parma (ženy, ITA, 235 238 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (68.) – Caroline Garciaová (FRA, 53.) [8] 7:5, 6:1