Roland Garros hlásí další absenci. Chorvatská hvězda se omluvila kvůli operaci ramene

- Marek Bartošík

Grandslamového Roland Garros (od 30. května) se letos kromě Stana Wawrinky, Nicka Kyrgiose, Kylea Edmunda a Andyho Murrayho nezúčastní ani Borna Čorič. Aktuálně 30. tenista žebříčku ATP se z pařížského turnaje omluvil kvůli operaci pravého ramene, kterou absolvoval v úterý v New Yorku. Kdy se někdejší světová dvanáctka vrátí na okruh, zatím není jasné.

„Právě se nacházím v New Yorku, kde jsem podstoupil operaci pravého ramene,“ informoval na svém Instagramu čtyřiadvacetiletý Čorič.

„Už nějakou dobu jsem se potýkal s bolestí v rameni. Navzdory zkoušení různých variant léčby bylo jasné, že je nutné trvalejší řešení. Po diskusi s lékaři a členy mého týmu jsem se rozhodl, že nejlepším řešením bude operace,“ vysvětlil vítěz dvou turnajů ATP.

Chorvatský tenista, který si na loňském US Open zahrál své premiérové grandslamové čtvrtfinále, je s výsledkem operace stoprocentně spokojen.

„Operace se velmi povedla, děkuji týmu z HSS Sports Medicine Institute a hlavně doktoru Davidovi Altchekovi. Teď je čas na zotavení a tvrdou práci, abych byl co nejdříve zpátky na kurtu,“ doplnil.

Čorič v této sezóně zatím odehrál pouze tři turnaje. Na melbournském Murray River Open postoupil do čtvrtfinále, následně vypadl už ve druhém kole Australian Open. Svůj dosud poslední start si připsal zkraje března na halové „pětistovce“ v Rotterdamu, kde dokráčel do semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Borna Coric (@bornacoric)