Plíšková na returnu řádila. V Římě hladce prošla do osmifinále

- Jan Vojkůvka

Nejpovedenější zápas na antuce v probíhající sezoně má za sebou Karolína Plíšková. Ve druhém kole v Římě dokázala hladce postoupit do osmifinále přes Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, kterou porazila 6:2, 6:3. Svou sílu prokázala zejména ve výměnách při returnu, na kterém si vypracovala hned 13 brejkbolů.

Prozatím antuková sezona Plíškové příliš nevycházela. Ve Stuttgartu sice dokázala projít do čtvrtfinále, ve kterém vypadla až se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, ale její dvě výhry byly hodně vydřené, stejně jako ta v prvním kole Mutua Madrid Open. Ve Španělsku následně navíc prohrála hned ve druhém kole, s čímž rozhodně nemohla být spokojená.

To římské vystoupení, alespoň v prvním jejím utkání, je jiná písnička. Plíšková předvedla jeden z nejlepších výkonů sezony, a rozhodně nejlepší během antukové části ročníku, když Sevastovovou zejména na returnu suverénně přehrávala a hned šestkrát jí prorazila podání.

V prvním setu za stavu 1:2 se povedlo Plíškové získat pět her v řadě a strhla úvodní dějství na svou stranu. Ve druhé sadě si Češka velmi rychle vypracovala vedení 4:1 a až za tohoto skóre si dovolila první zaváhání na servisu.

Na oba brejky Sevastovové, k nimž došlo v šesté a osmé hře, ovšem zareagovala vlastním úspěchem na returnu a druhý set dotáhla do vítězného konce.

O postup do čtvrtfinále si Plíšková zahraje s Ruskou Věrou Zvonarevovou, která ve třech setech zdolala Petru Kvitovou.