Slovensko vítá šampionku! Dominika Cibulková se vrátila z Turnaje mistryň

- Petr Šístek

Pro senzační singapurskou vítězku byly uplynulé dny po nečekaném triumfu hektické. Jak uvedl portál webnoviny.sk, po finálovém skalpu Angelique Kerberové stihla se svým realizačním týmem pouze malou oslavu a přípitek na hotelu, a poté již spěchala zpět domů, aby se o svou radost podělila s fanoušky.

Po příletu do Bratislavy aktuálně pátá hráčka světa zamířila na setkání s novináři spojené s autogramiádou. „Po tom úspěchu jsem hned věděla, že musím co nejrychleji jet domů,“ svěřila se na tiskové konferenci. Na si přinesla i cennou trofej. "Nemohla jsem sem přijít s prázdnými rukami, pohár jsem chtěla ukázat fanouškům i mým nejbližší. Organizátoři nám nabídli repliku, jejíž výroba by trvala dva týdny. To jsme samozřejmě odmítli a vzali jsme si s sebou na Slovensko originál. Ten ale zítra nebo pozítří musíme vrátit," vysvětlovala Cibulková.

Minulé dny byly pro sedmadvacetiletou tenistku velmi nabité. "Včera jsem se fotila s trofejí, to byl super zážitek. Vždy jsem si tajně představovala, co bych si asi na takové focení mohla obléct," směje se. Zároveň ale přiznává, že si velikost svého úspěchu stále plně neuvědomuje. "V první chvíli to bylo, jako kdybych všechny pozitivní emoce nechala na kurtu, pouze jsem odpovídala na otázky novinářů a přijímala gratulace," popisuje Cibulková, která si zatím nenašla čas ani na odpočinek. "Ještě jsem se nestihla odměnit žádným nákupem ani ničím podobným. To mě zatím nenapadlo, když mám mnoho jiných povinností. Ráda bych šla do termálních lázní a svému tělu vrátila něco nazpět. Poté začnu trénovat v Tatrách a následně se jako vždy pojedeme připravovat do Ameriky," plánuje.

Rodačka z Bratislavy v Singapuru dokonala svůj famózní návrat do nejvyšších pater žebříčku, neboť ještě v únoru se krčila až na 66. pozici. "Udělali jsme malé změny, které přinesly velké výsledky. Tento úspěch můžeme překonat asi už jen vítězstvím na grandslamu. Je to v našich silách," hlásí Matej Lipták, trenér sympatické Slovenky. "Taková vítězství určitě dodávají sebevědomí. I mé myšlení se změnilo tak, že pro sebe v žebříčku nevidím žádný limit," netají se Cibulková skutečností, že její ambice dosažením pátého místa v žebříčku rozhodně nekončí.

V nadcházející sezoně se ale bude muset vypořádat s tím, že se na ni soupeřky budou chtít ještě více vytáhnout. "O to větší výzva to bude. Chci pokračovat v nastoleném režimu, naučila jsem se pracovat s tlakem. Když se ho člověk naučí držet ve správných mezích, tak mu pomáhá hrát lépe," uzavřela Cibulková.