Měj se, táto! Světová čtyřka ukončila trenérskou spolupráci se svým otcem

- Jan Vojkůvka

Po letech, kdy se Sofii Keninové na tenisovém okruhu velmi dařilo, prožívá v této sezoně nepříliš povedené období. Její herní krize, která započala na únorových turnajích v Melbourne, pokračuje a vygradovala už třemi porážkami v řadě, ji přinutila ke změnám. Tou nejzásadnější je ukončení spolupráce se svým otcem, Alexem Keninem, který již nadále nebude působit v roli jejího trenéra.

K ukončení spolupráce došlo poté, co v probíhající sezoně vyhrála Keninová jen 7 ze 14 odehraných zápasů a jejím maximem jsou dvě čtvrtfinále z prvních dvou turnajů roku. Do ročníku přitom vstupovala po životní sezoně 2020, kdy vyhrála Australian Open a dokráčela do finále Roland Garros.

„Chci všem oznámit, že jsem se po mnoha společných letech rozhodla rozejít se svým otcem jako trenérem. Nebylo to pro mě snadné rozhodnutí, protože jsme spolu sdíleli mnoho skvělých okamžiků a měli jsme spoustu úspěchů,“ napsala na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sofia Kenin (@sofia.kenin)

„Budu navždy vděčná za to, jak se pro mě otec obětoval, a že mě dostal tam, kde jsem dnes. Nemohu se dočkat toho, co přinese budoucnost a těším se, až v příštích týdnech sestavím nový tým,“ dodala Američanka, která vynechala turnaj v Madridu a vrátí se do akce na podniku v Římě.

Kromě Australian Open vyhrála Keninová pod vedením svého otce další čtyři turnaje na okruhu WTA a prokousala se až na čtvrté místo světového žebříčku. Probíhající sezonu ovlivnily už v únoru problémy se slepým střevem, s nímž musela na operaci.

Po návratu na kurty se ovšem její herní projev nezlepšil, když prohrála tři ze čtyř posledních zápasů.