Češky si podmanily Rumunsko! Double oslavila šestnáctiletá Havlíčková

- Michal Hladký

Šestnáctiletá Lucie Havlíčková, hráčka TK Sparta Praha, ovládla na juniorském turnaji ITF kategorie J2 v rumunském městě Oradea jak dvouhru, tak čtyřhru. Pro Češku se jedná už o pátý singlový titul mezi juniory, vůbec první však v této sezoně. Skvěle si vedla také patnáctiletá Sára Bejlek, která zkompletovala české finálové derby, ještě předtím však společně s Havlíčkovou urvala deblové prvenství.

Aktuálně 72. tenistka juniorského žebříčku ITF ztratila na turnaji v Rumunsku pouze jednu sadu, a to paradoxně hned v prvním kole proti domácí Munteanuové. Následně to už byla krasojízda Lucie Havlíčkové, která ve finále porazila svou krajanku Sáru Bejlek 6:3, 6:3.

„Radost mám velkou, posouvám se někam na 50. místo světového žebříčku, což mi zajistí místo v hlavních soutěžích na juniorských grandslamech. To bylo mým cílem na letošní rok. Celý týden se mi hrálo dobře, se svými výkony jsem spokojená a už teď se těším na pokračování sezony,” zmínila se.

A pozitivně podnik zhodnotil i její trenér Daniel Filjo. „Těší mě hlavně celotýdenní koncentrovaný a stabilní výkon, v jehož závěru skvěle zvládla prestižní finále. Turnajem si vybojovala účast v hlavní soutěži na juniorce Wimbledonu. Lucka ukázala, že rozhodně patří mezi nejlepší světové juniorky, protože po dnešním titulu poskočí do první padesátky.“

Kromě zmíněných tenistek se na turnaji kategorie J2 blýskla i Kristýna Tomajková. Ta dokráčela až do semifinále, ve kterém tedy měly české tenistky své zastoupení ze tří čtvrtin.  

Češky si podmanily taktéž čtyřhru. Havlíčková s Bejlek ve městě Oradea oslavily titul, když ve finále přehrály po setech 6:4, 6:2 rumunsko-slovenskou dvojici Keitaová, Suchánková. 

Kompletní informace o turnaji jsou k dispozici zde


Galerie