Fantazie! Krejčíková se Siniakovou v Madridu vybojovaly titul

- Michal Hladký

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková oslavily na turnaji WTA 1000 v Madridu svůj druhý letošní deblový titul. Česká dvojice si ve finále vyšlápla na kanadsko-nizozemské duo Gabriela Dabrowská, Demi Schuursová, které porazila za hodinu a devatenáct minut po setech 6:4 a 6:3.

Cesta za madridskou deblovou trofejí nezačala pro Kateřinu Siniakovou s Barborou Krejčíkovou zrovna ideálně. Češky ihned ztratily servis a prohrávaly 1:3. Jenže v tom momentu se zhostila lídrovské role druhá zmíněná tenistka, která fantastickým výkonem vypomohla k zisku první sady v poměru 6:4.

Druhý set byl už o něco jednoznačnější. A české hráčky si prohodily pozici, v závěrečném dějství to totiž byla Siniaková, která byla nejvýraznější postavou na kurtu. Kanaďanka Gabriela Dabrowská s Nizozemkou Demi Schuursovou si nevěděly s královehradeckou rodačkou rady, a tak musely skousnout porážku 3:6.

Hezký výkon ale nebyl tím jediným, co okouzlilo madridské fanoušky. Ještě v první sadě za stavu 0:2, 40:15 se blýskla Krejčíková gestem fair play, když opravila chybně zahlášený aut druhého servisu soupeřek. Kdyby tak neučinila, gem by skončil dvojchybou. Takhle se výměna opakovala a osud vrátil Češce předchozí sportovní moment, neboť se našim hráčkám podařilo hru nakonec získat na svou stranu.

Pro české duo se jedná o druhý titul v letošní sezoně. Ten první získalo na únorovém Gippsland Trophy v australském Melbourne.

Pokud jde o celkovou bilanci páru, tak ta činí sedm titulů na okruhu WTA, a to včetně Wimbledonu či French Open. Dále nesmíme zapomenout na dvě turnajová prvenství, která Siniaková s Krejčíkovou získaly na turnajích nižších kategorií.

Mutua Madrid Open (ženy, ESP, 2 549 105 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Schuursová (NED) [3] – SINIAKOVÁ, KREJČÍKOVÁ [2] 4:6, 3:6