WTA Elite Trophy: Strýcová porazila Vinciovou a slaví první výhru!

- Daniel Kubelka

Barbora Strýcová vstoupila výborně do Turnaje šampiónek, když porazila Italku Robertu Vinciovou ve dvou setech 6:4 a 6:3. V dalším zápase se střetne s krajankou Petrou Kvitovou.

Strýcová zahájila cestu za úvodním vítězstvím na turnaji rozpačitě, když prohrála úvodní dvě hry, jenže ani její soupeřka nebyla v prvním setu na servisu jistá. Brejk pak střídal brejk a rozhodla až devátá hra, kdy Češka potřetí prorazila servis soupeřky. V další hře pak odvrátila dva brejkboly a na druhý pokus ukončila úvodní sadu po výsledku 6:4.

Ani v dalším průběhu zápasu se toho příliš mnoho nezměnilo. I ve druhém setu totiž obě hráčky ztrácely na servisu. Strýcová neudržela servis dvakrát, jenže Vinciová na tom byla ještě hůře a v celém setu si podržela servis jen jednou a naopak hned čtyřikrát zaváhala. Češka tak po výhře ve dvou setech slaví první výhru. V dalším zápase na turnaji se střetne se svou krajankou Petrou Kvitovou.

Duelem mezi Švýcarkou Timeou Bacszinskou a domácí Číňankou Šuaj Čang začaly boje WTA Elite Trophy ve skupině Camellia. Obě tenistky se spolu střetly doposud pouze jednou, byla to však bitva se vším všudy. V prvním kole letošní olympiády v Riu totiž favorizovaná Bacszinská udolala svou soupeřku ve třech setech v takřka tříhodinové bitvě.

V Ču-chaji se ale podobný scénář neopakoval a to ani v nejmenším. Šuaj Čang totiž svou soupeřku dokonale zaskočila, Bacsinzské povolila jen dva gemy a zvítězila dvakrát 6:1.Úvodní duel má za sebou i Růžová skupina,ve kterém

Ukrajinka Elina Svitolinová, nasazená čtyřka turnaje, porazila Kiki Bertensovou z Nizozemska ve třech setech, 2:6, 6:4 a 6:2. 

Úterní program poté uzavřela čtyřhra, v níž nasazené jedničky Andreja Klepacová s Arantxou Parraovou-Santojaovou přehrály Oksanu Kalašnikovovou a Tatjanu Mariovou po setech 6:1 a 7:6(1).

WTA ELITE TROPHY ČU-CHAJ (ženy, tvrdý povrch, 2 214 500 USD)

Dvouhra

Skupina Camellia
Timea Bacsinszká (SUI, 18.)[6] - ŠUAJ ČANG (CHN, 28.)[12] 1:6, 1:6

Skupina Rose
Elina Svitolinová (UKR, 14.)[4] - Kiki Bertensová (NED, 22.)[10]  2:6, 6:4 a 6:2

Skupina Peony
Roberta Vinciová (ITA, 17.)[5] - BARBORA STRÝCOVÁ (21.)[9]  4:6, 3:6

Čtyřhra

Skupina Lotus
Klepacová, Parraová Santonjaová (SLO/ESP)[1] - Kalašnikovová, Mariaová (GEO/GER)[4] - 6:1, 7:6(1)