Los Mutua Madrid Open: Šest Češek zná své soupeřky. První kolo nabídne i derby

- Marek Bartošík

Celkem šest českých tenistek zná své soupeřky pro hlavní soutěž antukového turnaje Mutua Madrid Open (29. dubna – 8. května). Devátá nasazená Petra Kvitová narazí v prvním kole na krajanku Marii Bouzkovou. Markéta Vondroušová vyfasovala Němku Angelique Kerberovou, Barbora Krejčíková domácí zástupkyni Paulu Badosaovou. Nasazená šestka Karolína Plíšková změří síly s Američankou Cori Gauffovou, Karolína Muchová se střetne s Číňankou Čchiang Wang.

Rozlosování prestižního madridského turnaje pro české tenistky příliš radostné není. Už v úvodním kole se Petra Kvitová (12.) a Marie Bouzková (56.) utkají ve vzájemném derby. Vítězka souboje přitom může narazit na Markétu Vondroušovou (21.), která ale musí nejprve porazit trojnásobnou grandslamovou šampionku Angelique Kerberovou (26.).

V horní polovině pavouka je z Češek ještě Barbora Krejčíková (39.), jež nastoupí proti Španělce Paule Badosaové (62.). V potenciálním druhém kole by Krejčíková mohla vyzvat turnajovou čtyřku Elinu Svitolinovou (5.).

Nic lehkého nečeká na úvod ani šestou nasazenou Karolínu Plíškovou (9.), jejíž soupeřkou bude americký supertalent Cori Gauffová (35.). Téměř na konci pavouka figuruje Karolína Muchová (20.) a s ní její protivnice Čchiang Wang (47.). Vítězka střetnutí ve druhém kole velmi pravděpodobně vyzve světovou dvojku Naomi Ósakaovou.

Na vítězku prestižního turnaje čeká 1000 bodů do žebříčku WTA. Obhájkyní předloňského titulu je světová desítka Kiki Bertensová z Nizozemska (loni se akce nekonala).

Jedinou trojnásobnou šampionkou ženského Madrid Open, které se koná od roku 2009, je Petra Kvitová (2011, 2015, 2018). Zatím dva triumfy nastřádala aktuální světová trojka Simona Halepová (2016, 2017).

Kompletní los madridského turnaje naleznete zde.