Vondroušová narazí po úspěšném derby na Halepovou. Půjdu si to užít, má jasno Češka

- Marek Bartošík

Nejprve suverénní jízda, později ještě pořádná bitva. České derby mezi Markétou Vondroušovou (20.) a Marií Bouzkovou (56.) na antukovém turnaji ve Stuttgartu nabídlo zajímavou podívanou, z výhry 6:1 a 7:6(6) se po bezmála dvou hodinách zápolení radovala Vondroušová. „Proti Češce je to vždy těžké,“ uvedla v nahrávce pro média spokojená vítězka.

Až mečbol číslo pět proměnila Markéta Vondroušová v atraktivním souboji s krajankou Marií Bouzkovou. Finalistka předloňského Roland Garros nejprve nevyužila dvě šance na returnu za stavu 6:1 a 5:4, posléze jí utekly i další dvě příležitosti v tiebreaku. Houževnatá Bouzková se však nakonec rozhodujícího dějství nedočkala.

„První set jsem hrála moc dobře, nedělala jsem moc chyb a nedala jsem jí šanci. A druhý set už byl těžší. Ona do toho začala víc chodit, já jsem trošku ustoupila. Mohlo to být na obě strany, naštěstí jsem dobře uhrála tiebreak,“ okomentovala utkání Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

Jednadvacetiletá Češka tak ve Stuttgartu postoupila stejně jako v roce 2018 do osmifinále (tehdy jako kvalifikantka). K pohodě a dobrým výsledkům jí na prestižním turnaji pomáhá i kvalitní organizace. „Je hezké, že máme hotel blízko kurtů. Je to tady skvělé,“ poznamenala.

Vondroušová narazí ve čtvrtečním osmifinále na favorizovanou Simonu Halepovou (3.), jež měla v prvním kole jako druhá nasazená volný los. Česká tenistka dosud Rumunku porazila v obou vzájemných zápasech 2:1 na sety (Indian Wells a Řím 2019).

„Tady to ale bude jiné. Půjdu si to užít a odehrát co nejlepší zápas,“ těší se na velkou výzvu světová dvacítka.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 565 530 USD, antuka – hala)
1. kolo dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (56.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.) 1:6, 6:7(6)