Tsitsipas poprvé ovládl Masters. V Monte Carlu neztratil jediný set

- Radek Štohl

Stefanos Tsitsipas (5.) se na letošním turnaji Masters v Monte Carlu dočkal prvního titulu z "1000". Řecký tenista ve finále lukrativního podniku přehrál Andreje Rubljova (8.) dvakrát 6:3.

Finálový zápas, který trval necelou hodinu a čtvrt, lépe rozehrál Stefanos Tsitsipas. Pátý hráč světového žebříčku dvouhry se hned ve druhém gemu dopracoval k brejkbolové příležitosti, kterou využil po tlaku a chybě soupeře do sítě. 

Tsitsipas ve zbytku sady při vlastním podání dominoval, přišel o pouhé dva fiftýny. Jelikož ani Rubljov si šance returnu nevytvořil, po dvaatřiceti minutách šla první sada na konto o rok mladšího tenisty.

Rovněž ve druhém setu rozhodoval začátek. Řecký borec ve třetím gemu vybojoval druhý brejkbol, který opětovně zužitkoval a dostal se tak do vedení 2:1. Na závěr setu a celého zápasu si Tsitsipas vypracoval třetí příležitost na returnu. Znovu ji využil a po třech proměněných mečbolech ze tří se radoval z titulu.

Ještě před duelem o titul ze dvouhry se uskutečnilo finále mužské čtyřhry, ve kterém uspěli Nikola Mektič a Mate Pavič.

Chorvatští debloví specialisté porazili ve finále antukového Masters v Monte Carlu britské duo Daniel Evans, Neal Skupski za hodinu a 36 minut 6:3, 4:6, 10:7 a vybojovali už pátou trofej v této sezóně. Chorvati se dosud radovali z titulu v Antalyi, Melbourne (Murray River Open), Rotterdamu a Miami. K tomu si zahráli finále v Dubaji a semifinále Australian Open.

ATP/WTA

Rolex Monte-Carlo Masters (muži, MON, 2 082 960 eur, antuka)
Finále dvouhry
Stefanos Tsitsipas (GRE, 5.) – Andrej Rubljov 6:3, 6:3

Finále čtyřhry
Mektič, Pavič (oba CRO) – Evans, Skupski (oba GBR) 6:3, 4:6, 10:7