Zítra půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát, hlásí Cibulková před bitvou s Kerberovou

- Jan Havlovic

Zažívá pohádkový závěr letošní sezony, který vyvrcholí zítřejším finále proti Angelique Kerberové! Slovenka Dominika Cibulková žije v Singapuru svůj sen a po vítězství nad Ruskou Kuzněcovovou v neděli zabojuje o titul na Turnaji mistryň!

Rodačka z Bratislavy přemohla svou dnešní soupeřku, Světlanu Kuzněcovovou v třísetové bitvě. Do zápasu však vstoupila lépe ruská tenistka, která v první sadě na kurtu dominovala. „Světlana hrála v prvním setu velmi agresivně, útočila při mém druhém podání a během výměn předváděla velmi vyrovnaný výkon. V prvním setu mi nefungoval servis, což byl hlavní důvod, proč první set dopadl tak, jak dopadl," zhodnotila aktuálně osmá hráčka světového žebříčku úvodní sadu semifinálového utkání. „Věděla jsem, že musím začít servírovat lépe a že musím být tou, která je na kurtu při hře více agresivní. Musela jsem začít hrát svou hru," poodkryla Cibulková své plány pro zbytek zápasu. To, co si předsevzala, také splnila, neboť ve druhé sadě byla Cibulková vyrovnanou soupeřkou a po vítězství v závěrečném tiebreaku druhé sady poslala zápas do třetího, rozhodujícího setu. 

Třetí sada nabídla dramatickou bitvu plnou obratů. Kuzněcovová se dostala již do vedení 4:2 s brejkem, avšak zápas do vítězného konce nedotáhla, z postupu se raduje Cibulková. Ruská tenistka dala své emoce najevo po posledním míčku, kdy se hned odebrala ke své lavičce a začala si balit věci. Radující se Cibulková si nejdříve podala rukou s rozhodčím a následně také s Kuzněcovovou. „Byla jsem hrozně šťastná, a tak jsem nad tím ani nepřemýšlela. Viděla jsem Světlanu u její lavičky, když jsme si měly podávat ruce. Občas se to stává, že jste z prohry rozhozený," nelámala si s touto situací hlavu sympatická Slovenka. 

Cibulková na tiskové konferenci hýřila optimismem a bylo vidět, že si postup do samotného finále Turnaje mistryň skutečně užívá. „Jsem ve finále, je to skvělé! Šla jsem si pro vítězství a věděla jsem, že není žádná jiná cesta," uvedla slovenská tenisová jednička po životním úspěchu. Světovou osmičku čeká druhé velké finále dosavadní kariéry, první finále hrála v roce 2014 na Australian Open, když překvapila výhrami nad Šarapovovou, Halepovou, Radwanskou, avšak ve finále nestačila na Číňanku Li na. „Tehdy jsem byla na okruhu nová, poprvé jsem se dostala na grandslamu tahle daleko, ale jsem ráda za tuhle zkušenost. Chtěla jsem ve finále předvést to nejlepší, avšak nebyla jsem stoprocentně přesvědčená, že mohu vyhrát," ohlédla se Cibulková za svou první účastí ve velkém finále. 

V nedělním finále se Cibulková utká s Angelique Kerberovou, světovou jedničkou, se kterou se utkala již ve skupině. „Náš první letošní vzájemný zápas jsme odehrály zde v Singapuru. V tomto zápase jsem sice prohrála, avšak bojoval jsem, tudíž si nemohu přát nic jiného, než hrát ve finále proti Angelique, abych jí mohla prohru oplatit. Bude to opravdu velmi těžké, Angelique je světová jednička, měla výbornou sezonu," vysekla Cibulková poklonu své zítřejší soupeřce. I když bude zítra hrát slovenská tenistka proti světové jedničky, rozhodně neskládá zbraně. „Zítra půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát," uzavřela Cibulková tiskovou konferenci.