ITF udělilo další přísný trest. Argentinec Feitt dostal doživotní zákaz

- Jan Vojkůvka

Argentinský tenista Franco Feitt obdržel od Mezinárodní tenisové federace doživotní zákaz účasti na profesionálních tenisových turnajích, a to jak v roli hráče, tak v roli návštěvníka. Důvodem je jeho spoluúčast v několika případech ovlivňování zápasů mezi lety 2014 a 2018.

Podle informací, které zveřejnila Mezinárodní agentura pro tenisovou integritu (dříve Jednotka pro bezúhonnost tenisu), se Feitt dopustil hned devíti porušení pravidel tenisového antikorupčního programu.

Osmadvacetiletý Argentinec se podle agentury dopustil pěti případů přímého ovlivnění vlastních zápasů a třikrát se pokusil ovlivnit zápasy jiných hráčů. Poslední případ porušení pravidel bylo neoznámení korupčního jednání zmíněné agentuře. Podle pravidel musí totiž každý tenista oznámit jakýkoliv pokus třetí strany o ovlivnění tenisového utkání.

Kromě doživotního zákazu hraní a účasti na mezinárodních turnajích byl Feitt také pokutován částkou 25 tisíc dolarů.

Zkušený Argentinec se během kariéry nikdy nedokázal výrazněji prosadit ve dvouhře, v níž se jeho maximem stalo 920. místo světa na žebříčku ATP. Ve čtyřhře byl o poznání úspěšnější, když se v březnu minulého roku prokousal na 437. místo světa a připsal si celkem 10 deblových trofejí z okruhu ITF.

Oproti mnohým jiným, kteří byli potrestáni za korupční jednání, je případ Feitta odlišný v tom, že se stále účastnil turnajů na okruhu ITF. Naposledy se představil před měsícem v Monastiru. To byl ovšem zároveň jeho poslední turnaj v kariéře.