Roland Garros má zajištěno deset Čechů. Další se vejdou do kvalifikace

- Jan Vojkůvka

Antukový grandslam Roland Garros, který odstartuje na konci května, poznal seznam přihlášených hráčů. Mezi nimi figuruje i desítka českých tenistů, kteří mají jistotu účasti v hlavních soutěžích. Jak už se stalo pravidlem, drtivou převahu mají české ženy, kterých je do Paříže přihlášeno devět.

Až se bude o víkendu před plánovaným startem Roland Garros losovat hlavní soutěž žen, mezi jistými účastnicemi bude hned devět Češek. Řady totiž rozšíří Tereza Martincová, která se dlouhodobě pohybovala na hranici mezi hlavní soutěží a kvalifikací.

Kromě Martincové jsou mezi jistými účastnicemi stálice Karolína a Kristýna Plíškovy, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

Mezi muži se přímo do hlavní soutěže kvalifikoval pouze Jiří Veselý. Další Češi by se ale mohli představit v kvalifikačních bojích o hlavní soutěž.

Byť prozatím nebyla zveřejněna startovní listina hráčů pro kvalifikaci, dle aktuálního žebříčkového postavení by se boje o hlavní soutěž týkaly tří českých hráčů. Jmenovitě jde Tomáše Macháče, Lukáše Rosola a Zdeňka Koláře. V ženské kvalifikaci s největší pravděpodobností nebude startovat žádná česká tenistka.

Letošní Roland Garros startuje 30. května, kvalifikace pak o týden dříve. K vyvrcholení antukového grandslamu dojde 13. června.