Antuka mu nevoní. Australský rebel se opět odhlásil z Roland Garros

- Michal Hladký

Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios vynechá letošní French Open, a to už počtvrté v řadě. Australan svůj krok zatím nijak neodůvodnil, nicméně je u něj známo, že antuku nikterak nevyhledává. Vše napovídá tomu, že současně 57. hráč světového žebříčku dvouhry se vrátí až na travnatém povrchu.

Pětadvacetiletý Nick Kyrgios se naposledy představil na antuce v květnu roku 2019, kdy byl v Římě ve druhém kole proti Norovi Casperu Ruudovi za stavu 3:6, 7:6(5) a 1:2 diskvalifikován. A jelikož se Australan rozhodl letos neabsolvovat French Open, nastává otázka, zdali se jeho téměř dva roky trvající absence na tomto povrchu zase o něco nenatáhne.

Nebylo by se čemu divit. Vždyť Kyrgios se naposledy Roland Garros zúčastnil před čtyřmi lety, nejdále tam ve své kariéře dokráčel do třetího kola. Na antuce nikdy netriumfoval, naopak dobrých výsledků na ní dosahuje jen zřídka.

Tomu, že se do Evropy nijak nežene, napovídá i vyjádření, které Kyrgios poskytl novinářům po únorovém Australian Open. „Jsem zvyklý hrát před zaplněnými stadiony. Nechci se přemáhat a jezdit na turnaje, kde bych musel zůstat týden před začátkem v karanténě,“ uvedl tenista, jenž na již zmíněném grandslamu vypadl ve třetím kole.

Tehdy nestačil na Rakušana Dominica Thiema, kterému podlehl po velkém boji výsledkem 6:4, 6:4, 3:6, 4:6 a 4:6. Byl to pro Australana zatím poslední zápas v téhle sezoně.

A ještě to tak nejspíše nějakou dobu zůstane. Kromě důvodu, který popsal Kyrgios, mohl mít na jeho rozhodnutí vliv ještě další faktor. Nařízení australské vlády, kvůli kterému musí každý, kdo se vrací do své domoviny ze zahraničí, podstoupit čtrnáctidenní karanténu.

To by znamenalo, že by bývalý třináctý tenista světového žebříčku musel zůstat až do konce sezony na cestách. Obrovská daň, na druhou stranu se ji rozhodla podstoupit například nejlepší tenistka současnosti, Ashleigh Bartyová.

French Open se uskuteční od 30. května do 13. června. Následuje přechod na travnatý povrch, kde by se podle předběžných zpráv měl Kyrgios už znova ukázat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)