Roland Garros bude mít větší ženskou kvalifikaci. Organizátoři počítají i s mixem

- Marek Bartošík

Francouzská tenisová federace (FFT) oznámila novinky k letošnímu Roland Garros, které se uskuteční v termínu od 24. května do 13. června. Ženská kvalifikace se po vzoru mužské části i ostatních grandslamů rozšíří z 96 na 128 míst. Na rozdíl od posledního ročníku antukového grandslamu se bude konat soutěž smíšené čtyřhry, a sice v redukovaném počtu s 16 páry.

Do ženské kvalifikace Roland Garros 2021 zasáhne o 32 tenistek více než v předchozích letech. Francouzští pořadatelé zvýšením počtu účastnic na 128 srovnali krok s ostatními grandslamy.

FFT dále informovala, že se po roční přestávce na pařížské antuce opět bude konat soutěž ve smíšené čtyřhře. V jejím pavouku se objeví pouze 16 dvojic, tedy polovina obvyklého počtu pro Roland Garros.

Bude jistě zajímavé sledovat, kdo bude ve specifickém mixu s ohledem na blížící se tokijskou olympiádu zápolit. Poměrně reálná je i účast alespoň některých singlových hvězd.

O úspěšných kvalifikantech a kvalifikantkách se v Paříži rozhodne ve dnech 24. – 28. května, a to bez přítomnosti fanoušků. Hlavní soutěž druhého grandslamu sezóny vypukne 30. května. O tom, zdali do areálu Rolanda Garrose zavítají během hlavní fáze turnaje fanoušci, zatím není jasno.