Los MUSC Health Women's Open: Martincovou v Charlestonu doplní i Fruhvirtová

- Jan Vojkůvka

Dvě české tenistky se představí příští týden na druhém turnaji WTA v americkém Charlestonu. Po Volvo Car Open, které se dohrává v neděli, se rozehraje MUSC Health Women's Open, jež spadá do kategorie WTA 250. Los hlavní soutěže se týkal nejen Terezy Martincové, ale i talentované Lindy Fruhvirtové.

K patnáctileté Fruhvirtové, jež obdržela od pořadatelů divokou kartu, nebyl los příliš přívětivý. V úvodním kole turnaje se nevyhne nasazené soupeřce, když narazí na turnajovou čtyřku Alize Cornetovou.

Aktuálně 59. hráčka světa hrála v Charlestonu už tento týden a připsala si na konto zajímavé skalpy Elise Mertensové a Bernardy Peraové. Pro českou vítězku dvou turnajů ITF bude duel s jednatřicetiletou Francouzkou opravdu tuhým oříškem.

Pokud by se jí ale povedlo uspět, mohla by při shodě výsledků narazit v osmifinále na svou krajanku Terezu Martincovou. Ta bude naopak v prvním kole plnit roli výrazné favoritky.

Narazí totiž na Emmu Navarrovou, hráčku až z páté světové stovky, jež navíc v probíhající sezoně absolvovala pouze jeden turnaj. Tento týden v Charlestonu porazila Mexičanku Zarazuaovou a ve druhém kole padla s Ruskou Kudermětovovou. V součtu s minulou sezonou má ovšem výrazně negativní bilanci jen 3 výher a 10 porážek.

Další Češi se na nejvyšších okruzích ATP a WTA příští týden nepředstaví.