Trofej z Masters a posun do Top 20! Hurkacz v Miami završil tažení snů

- Marek Bartošík

Hubert Hurkacz (37.) se stal senzačním vítězem Masters v Miami! Čtyřiadvacetiletý polský tenista ve finále porazil devatenáctiletého Itala Jannika Sinnera (31.) za hodinu a 43 minut 7:6(4) a 6:4. Hurkacz, jenž má nyní na kontě tři tituly z turnajů ATP, se díky životnímu triumfu posune na 16. místo žebříčku. Poražený finalista Sinner bude v pondělí figurovat na 23. příčce.

Pro velkolepé tažení Huberta Hurkacze letošním Miami Open se sotva najde dost superlativů. Tenista z Vratislavi při cestě za trofejí postupně porazil Denise Kudlu, Denise Shapovalova, Milose Raonice, Stefanose Tsitsipase, Andreje Rubljova a ve finále i Jannika Sinnera.

V duelu proti Sinnerovi si polský reprezentant více pomáhal prvním servisem, po němž získal 69 procent výměn (jeho soupeř pouze 55 procent).

Vzhledem k neúčasti Novaka Djokoviče či Rafaela Nadala mohl mít Hurkacz asi jen stěží obtížnější rozlosování, přesto na floridské „tisícovce“ oslavil dosud největší titul své kariéry (předtím zvítězil „pouze“ na dvou akcích kategorie ATP 250).

Polský sympaťák se radoval poprvé z trofeje na podniku ATP předloni ve Winston-Salemu, podruhé triumfoval letos v Delray Beach. Ve všech třech případech tak uspěl ve Spojených státech a na tvrdém povrchu. Zároveň je letos jediným tenistou, který ovládl dva turnaje ATP ve dvouhře.

Miami Open presented by Itau (muži, USA, 3 343 785 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Jannik Sinner (ITA, 31.) [21] – Hubert Hurkacz (POL, 37.) [26] 6:7(4), 4:6