Andre se trochu přepočítal! Bývalý trenér Agassiho připomněl vtipnou historku z Miami

- Marek Bartošík

Legendární Američan Andre Agassi dokázal ve své kariéře hned šestkrát ovládnout Masters v Miami na Floridě, spolu s Novakem Djokovičem tak drží turnajový rekord mezi muži. Velmi speciálním byl pro Agassiho pátý triumf z roku 2002, jímž si zároveň připsal jubilejní 700. výhru na okruhu ATP. Tímto vavřínem z Floridy navíc překonal svou manželku Steffi Grafovou. Aspoň si to tedy myslel, protože realita byla – jak zavzpomínal jeho tehdejší trenér Darren Cahill – poněkud jiná.

Pokud se radujete nad překonáním kteréhokoliv rekordu, je dobré si vše pořádně překontrolovat. Své o tom vědí Andre Agassi a jeho někdejší trenér Darren Cahill, kteří se před devatenácti lety v Miami dopustili drobného (a úsměvného) faux pas na úkor Steffi Grafové.

Tehdy jednatřicetiletý Agassi ovládl prestižní Masters v Miami, přičemž ve finále si poradil s Rogerem Federerem poměrem 3:1 na sety. Hvězdný Američan, už tehdy ženatý s německou tenisovou legendou Stefanií „Steffi“ Grafovou, svůj pátý titul z floridského turnaje řádně oslavil i se svými nejbližšími.

„Andre si myslel, že ten turnaj konečně vyhrál víckrát než jeho žena,“ poznamenal na Twitteru trenér Cahill, jenž začal s Agassim spolupracovat právě zkraje roku 2002.

Jak se ale ukázalo, americký tenista se poněkud přepočítal. „O několik měsíců později nám Stefanie řekla, že vlastně vyhrála Miami také pětkrát, ale že nám nechtěla kazit oslavu,“ napsal v dobré náladě Cahill.

A skutečně – Grafová v Miami získala trofej v letech 1987, 1988, 1994, 1995 a 1996. Agassiho možná při výpočtech zmátl fakt, že jeho manželka dosáhla prvního triumfu na Floridě v době, kdy tamní turnaj ještě nebyl součástí kategorie WTA Tier I (nyní WTA 1000).

Nicméně Agassi už v následující sezóně 2003 přidal šestou trofej z Miami, a tak mohl přece jenom slavit překonání alespoň jednoho statistického zápisu jeho veleúspěšné životní partnerky.

O dva roky později útočil dokonce na sedmý floridský vavřín, v semifinále ho však zastavil Roger Federer. Jednalo se zároveň o poslední ročník turnaje, jehož se fenomenální Agassi zúčastnil. Kariéru ukončil po US Open 2006.