Po Kerberové končí v Madridu i Radwanská, dál jde Cibulková!

- Jan Havlovic

Hned na začátku dnešního hracího dnes překvapila Barbora Strýcová výhrou nad druhou nasazenou, Angelique Kerberovou. O pár hodin později se zrodilo další překvapení. Dominika Cibulková podala v zápase s Agnieszkou Radwanskou skvělý výkon a může se radovat z cenného skalpu. Turnaj v Madridu tak přišel v jeden den o dvě nejvýše nasazené hráčky!

Úvod večerního zápasu nasazené jedničky se slovenskou tenistkou naznačil, že obě hráčky budou mít při vlastním servisu velké problémy. Brejkbol střídal brejkbol, avšak rozhodující gem prvního setu přišel až v desáté hře. Cibulková se probojovala k setbolu, a ten dokázala využít. První sada tak putovala na konto rodačky z Bratislavy.

Ve druhém setu pokračovala hitparáda ztracených podání! Slovenská kráska vedla již 3:1 a šla podávat. Situaci při vlastním servisu však nezvládla a umožnila světové dvojce návrat do setu. Radwanská následně opět přišla o své podání a situace se opakovala v deváté hře, kdy šla 38. hráčka světa na podání a mohla zápas doservírovat. Polská jednička však výrazně zlepšila svou hru a dokázala otočit skóre na stav 6:5. Dominika ve dvanácté hře odvrátila konec druhé sady využitým brejkbolem a šlo se do zkrácené hry. V té dominovala Radwanská, která dovedla druhou sadu do vítězného konce a na řadu přišel rozhodující třetí set.

Na začátku třetího setu se Radwanské podařilo dostat do trháku, nicméně Cibulková se dalším brejkem dostala zpět do hry. Obě hráčky dnes nebyly silné při vlastním podání, což se ukázalo i ve třetím setu. V osmé hře rozhodující sady však rodačka z Bratislavy své podání udržela a šla do vedení 5:3. Radwanská nezvládla tíhu okamžiku, Cibulková využila hned první mečbol a překvapivé vítězství bylo na světě!

Slovenská kráska překvapila tenisový svět a v Madridu postupuje do dalšího kola. V něm narazí na 51. hráčku světa, Francouzsku Caroline Garciaovou.