Kvitová prolétla do osmifinále. Soupeřce povolila jen tři gemy

- Jan Vojkůvka

Suverénní jízdu do osmifinále má za sebou v Miami Petra Kvitová. V utkání třetího kola deklasovala Britku Johannu Kontaovou 6:1, 6:2 a v duelu nečelila ani jednomu brejkbolu. Na velkém americkém turnaji si zahraje o své třetí čtvrtfinále v kariéře.

Kvitová ve třetím kole předvedla perfektní výkon a Kontaovou za pouhou hodinu hry doslova přejela. Česká hráčka se mezi nejlepší šestnáctku v Miami probojovala počtvrté v kariéře a přiblížila se vyrovnání svého maxima z let 2014 a 2019, kdy se dostala do čtvrtfinále.

V duelu s Kontaovou byla Kvitová suverénní. V prvním setu se rychle ujala vedení 3:0. Britka si posléze podržela podání, na což česká tenistka odpověděla ziskem pěti her v řadě a urvala náskok 6:1, 2:0.

Byť se hra následně trochu vyrovnala, Kvitová si nadále bez obtíží držela podání. Za stavu 3:2 navíc vyhrála znovu tři gemy v řadě a mohla začít slavit postup.

Světová desítka se o postup do čtvrtfinále v Miami utká s pátou hráčkou žebříčku Elinou Svitolinovou. Tu dokázala v kariéře porazit už sedmkrát z celkem 10 vzájemných soubojů. V posledních dvou střetnutích však prohrála a má tak své příští soupeřce co oplácet.