Wawrinku čeká několikatýdenní pauza. Švýcar musel na operaci

- Jan Vojkůvka

Komplikace v probíhající sezoně potkala švýcarského veterána Stana Wawrinku. Kvůli drobným problémům v levém chodidle se musel podrobit menšímu chirurgickému zákroku a na několik týdnů si musí od tenisu odpočinout. To naruší zejména jeho přípravu na antuku, během níž by se měl vrátit na kurty.

Pětatřicetiletý tenista, který se odhlásil před dvěma týdny z turnajů v Dubaji a Miami kvůli únavě a chtěl se vrátit na kurty v Monte Carlu, bude nejspíš nucen trochu přehodnotit své plány.

Kvůli drobné operaci levého chodidla musí na několik týdnů přerušit tenisové aktivity, což se nyní dotýká především tréninku a přípravy na antukovou část sezony.

„Už nějakou dobu jsem měl nějaké problémy se svou levou nohou a rozhodl jsem se podstoupit menší proceduru,“ napsal na sociálních sítích. „Vše proběhlo dobře. Budu ze hry několik týdnů, ale už se nemohu dočkat, až brzy zase začnu trénovat.“

Wawrinkovo zdraví prochází v posledních letech zatěžkávací zkouškou. V roce 2017 se podrobil operaci kolene a o rok později měl vleklé trable se zraněními, kvůli nimž se propadl ve světovém žebříčku až na 263. místo světa. Aktuálně figuruje na 21. pozici.

Před pauzou kvůli únavě, jež nakonec skončila operací nohy, prohrál od Australian Open tři zápasy v řadě. Jeho nejlepším výsledkem je tak čtvrtfinále z Murray River Open.

Byť Wawrinka prozatím figuruje mezi přihlášenými pro turnaj Masters v Monte Carlu, který startuje 11. dubna, jeho start na antukovém turnaji je kvůli operaci v ohrožení.