Do čtyřhry v Miami zasáhne pět Češek. Los mají tentokrát náročnější

- Marek Bartošík

Český ženský tenis má na turnaji kategorie WTA 1000 v Miami navzdory některým absencím slušné zastoupení i v deblové soutěži. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková patří jako nasazené dvojky k hlavním favoritkám na titul. Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková letos nastoupí ke čtvrtému společnému turnaji. Do deblu naskočí i Markéta Vondroušová, jež si poprvé v kariéře vyzkouší spolupráci s Němkou Laurou Siegemundovou. Nejvýše nasazeným párem jsou vítězky Australian Open Elise Mertensová a Aryna Sabalenková.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zahájí své tažení na Miami Open 2021 proti páru Kiki Bertensová, Arantxa Rusová. Dosavadní společná bilance Nizozemek čítá pouze dvě výhry a hned šest porážek. Nicméně obě už s jinými parťačkami slavily tituly z podniků WTA.

Krejčíková a Siniaková můžou ve druhém kole narazit na nepříjemnou dvojici Cori Gauffová, Catherine McNallyová. Mladé Američanky si letos i loni zahrály čtvrtfinále na Australian Open.

Další ryze český pár pro „tisícovku“ v Miami tvoří Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková. Šampionky z loňské akce WTA v Praze spolu letos odehrály tři turnaje, na nichž postoupily pouze jednou do druhého kola. Češky na úvod vyfasovaly velmi silné soupeřky, a sice světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a finalistku Australian Open Jennifer Bradyovou.

Poslední česká zástupkyně Markéta Vondroušová zkusí štěstí po boku Laury Siegemundové. Česko-německé duo vyzve v prvním kole turnajové trojky Nicole Melicharovou a Demi Schuursovou.

Největšími favoritkami Miami Open jsou nasazené jedničky Elise Mertensová a Aryna Sabalenková, tedy aktuální vládkyně deblového žebříčku. V atraktivně obsazeném pavouku ženské čtyřhry, který si můžete prostudovat v oficiálním dokumentu od WTA, se nacházejí i Simona Halepová, Iga Šwiateková, Sofia Keninová či Belinda Bencicová.