Další pauza. Bylo skvělé znovu hrát, řekl Federer a odhlásil se z Dubaje

- Filip Lefenda

Nad jeho návratem si libovaly zástupu fanoušků po celém světě. Roger Federer absolvoval tento týden po dlouhých třinácti měsících a dvou operacích kolene turnaj v katarském Dauhá. Po čtvrtfinálovém nezdaru s Gruzíncem Basilašvilim se však švýcarská hvězda rozhodla pro další pauzu.

Federer podstoupil v Dauhá dvě třísetové bitvy. Tu první proti Britu Danielu Evansovi ještě v koncovce třetího dějství urval (7:6, 3:6, 7:5), následné klání s Nikolozem Basilašvilim už ale navzdory dobrému vstupu do zápasu ztratil. S gruzínským tenistou prohrál trojnásobný turnajový šampion 6:3, 1:6 a 5:7 a poté, co za stavu 5:4 v rozhodujícím setu neproměnil mečbol, skončil v Kataru už ve čtvrtfinále.

„Bylo skvělé hrát znovu na ATP Tour. Užíval jsem si v Dauhá každou minutu,“ nechal se slyšet majitel dvaceti grandslamových titulů. Zároveň se ovšem rozhodl nestartovat na podniku v Dubaji.

„Odhlásil jsem se. Nejlepší teď pro mě bude vrátit se k trénování,“ vysvětlit krátce na sociálních sítích švýcarský fenomén.

Po neúspěchu na turnaji kategorie ATP 250 se tak rozhodl Federer vynechat akci o level vyšší – pětistovku. Na Dubaj má přitom z minulosti výtečné vzpomínky. Podnik ve Spojených arabských emirátech hned osmkrát vyhrál a předloni na něm dokonce oslavil zisk jubilejní sté trofeje v kariéře.

Již dříve pak Roger Federer avizoval, že letos nebude obhajovat titul v Miami. Na soutěžní dvorce se tak vrátí nejdříve v dubnu.