Bratři Cerundolovi si podmaňují Argentinu. Po Juanovi si o životní úspěch zahraje také Francisco

- Jan Vojkůvka

Báječné dva týdny prožívají na turnajích ATP bratři Cerundolovi. Po životním úspěchu devatenáctiletého Juana Manuela minulý týden v Cordobě, se tento týden v Buenos Aires k napodobení této senzace přiblížil i o tři roky starší Francisco, který si zahraje v premiérovém finále na okruhu ATP.

Když Juan Manuel Cerundolo minulý týden prošel skrz kvalifikaci v Cordobě, zahrál si vůbec poprvé v kariéře hlavní soutěž na turnaji ATP. Aby toho nebylo málo, tehdejší člen čtvrté stovky světa senzačně putoval turnajem až do finále, ve kterém vybojoval životní úspěch. Triumf jej katapultoval na 181. místo světa.

Šťastný, avšak unavený, vyrazil do Buenos Aires. Zde už v prvním kole vypadl s favorizovaným Federicem Delbonisem a na výhry proti favoritům z minulého týdne nenavázal. Jenže i tak jméno Cerundolo opět předvádí pořádnou senzaci.

Tentokrát zásluhou dvaadvactiletého Francisca Cerundola. Vítěz tří challengerů musel jít v Buenos Aires do kvalifikace, v níž si zapsal tři vydřené, avšak cenné výhry. A Francisco, jemuž patří 137. místo světa, tím započal pouť, která sice není tolik šokující jako v případě jeho bratra, ale je stejně tak obdivuhodná.

Postupně Francisco porazil Federica Coriu, Benoita Paira, Pabla Andujara a v semifinále ve třech setech Alberta Ramose. Ramos přitom prohrál finále s jiným Cerundolem jen o týden dříve.

Nyní je Francisco Cerundolo už ve finále. Jen za postup do souboje o titul získal výrazný posun světovým žebříčkem na 112. místo. A pokud uspěje, poprvé v životě pronikne do elitní světové stovky.

Čeká jej ale soupeř nejnáročnější možný. Ve finále se utká se svým krajanem Diegem Schwartzmanem, devátým hráčem světa. Pokud by jej dokázal Cerundolo porazit a získat titul na okruhu ATP, byla by to další argentinská senzace. A ve spojení se senzací jeho bratra Juana Manuela z Cordoby by se jednalo o dokonalé zakončení bratrského příběhu Cerundolových.