Skvělá Kvitová! V Dauhá přečkala větrnou smršť a postoupila do finále

- Marek Bartošík

Petra Kvitová (10.) překonala houževnatou soupeřku i náročné podmínky a na turnaji WTA 500 v Dauhá si zahraje o titul! Česká tenistka v semifinále porazila kvalifikantku Jessicu Pegulaovou (44.) za hodinu a 21 minut dvakrát 6:4. Utkání bylo výrazně ovlivněno silným větrem, který tenistkám znepříjemňoval prakticky každý úder.

Hned deset ztracených podání nabídlo dramatické semifinále podniku v Dauhá mezi Petrou Kvitovou a Jessicou Pegulaovou. A vzhledem k náročným povětrnostním podmínkám se není co divit. Vždyť i tak velezkušená hráčka, jakou je Kvitová, zkraje zápasu kvůli neodhadnutelné trajektorii promáchla míč!

„Musíte přemýšlet, kterým směrem vítr fouká, a hrát o něco chytřeji. Dnes bylo tak větrno!“ uvedla na tiskové konferenci Kvitová.

Skóre 6:4 a 6:4 pro českou tenistku po pouhých 81 minutách se může zdát jako poměrně jednoznačné, avšak třicetiletá Kvitová se na výhru nad rozjetou americkou kvalifikantkou pořádně nadřela.

„Jessica se zlepšila, hrála opravdu dobře. Nevypadá na světovou hráčku číslo 44,“ pochválila svou soupeřku desátá hráčka žebříčku WTA.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka o svém úspěchu v prvním dějství rozhodla až ziskem posledních dvou gemů. A druhá sada? Tam postupně prohrávala už 0:3, 1:3 a 0:40 a poté ještě 2:4 a 0:15, přesto semifinále uzmula v pouhých dvou setech. A nehledě na extrémní podmínky zapsala stejný počet vítězných úderů jako nevynucených chyb (26).

Kvitová tak potvrdila, že se jí v Dauhá daří. Loni tam prohrála až ve finále s Arynou Sabalenkovou, v roce 2018 dokonce slavila titul. Tehdy uspěla ve třísetovém souboji o trofej proti Garbiňe Muguruzaové (16.), s níž se utká také v sobotním finále letošního vydání turnaje.

Česká lvice půjde do duelu s vědomím, že ve vzájemné bilanci vede 4:1 na zápasy. Navíc disponuje skvělou úspěšností ve finále na okruhu WTA (27:10). Proti španělské hvězdě, pyšnící se skvělou formou, to ale nebude nic lehkého.

„Už jen účast ve finále je pro mě skvělá. S Garbiňe to bude určitě pěkný zápas, máme podobnou hrou. Klíčem k úspěchu bude podání,“ doplnila Kvitová.

Qatar Total Open 2021, Dauhá (ženy, QAT, 565 530 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (10.) [4] – Jessica Pegulaová (USA, 44.) [Q] 6:4, 6:4