Deblová část Turnaje mistryň rozlosována, kvarteto Češek zná své soupeřky

- Filip Lefenda

Krátce po poledni našeho času byla v Singapuru rozlosována deblová část Turnaje mistryň, do které zasáhnou hned čtyři české hráčky. Populární duo H+H, tedy Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, doplní na závěrečném podniku roku Lucie Šafářová, která hraje po boku Američanky Mattekové-Sandsové, a také i v singlu figurující Karolína Plíšková, jenž je v páru s Němkou Görgesovou.

Organizátoři se z důvodu slabších návštěv během deblových utkání v předchozích ročnících rozhodli turnaj zkrátit. Osm nejlepších párů světa se místo soubojů ve skupinách utká vyřazovacím stylem.

Turnajové pětky Andrea HlaváčkováLucií Hradeckou vyfasovaly pro čtvrtfinále ruský pár číslo 4 Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová. Karolína Plíšková se se svou německou parťačkou Görgesovou utká proti světovým jedničkám Garciaové a Mladenovičové z Francie. Papírově nejschůdnější los mají vítězky letošního US Open Lucie Šafářová s Bethanie Mattekovou-Sandsovou. Ty si na úvod zahrají s maďarsko-kazašskou dvojicí Babosová, Švedovová.

Kompletní los:

Garciaová, Mladenovičová (FRA, 1) – Görgesová (GER), KA. PLÍŠKOVÁ (8.)

Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ (3.) – Babosová (HUN), Švedovová (KAZ, 7.)

HLAVÁČKOVÁ, HRADECKÁ (5.) – Makarovová, Vesninová (RUS, 4.)

H. Chan, Y. Chan (TAI, 6.) – Hingisová (SUI), Mirzaová (IND, 2.)