Plíšková před Dauhá: Vše funguje dobře, jen mi chybí turnajový rytmus

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková bude jednou z českých tenistek (vedle její sestry Kristýny a také Petry Kvitové), která se představí tento týden v hlavní soutěži turnaje WTA v Dauhá. Na katarský turnaj má velmi dobré vzpomínky, když tam před čtyřmi lety vyhrála jeden ze svých titulů. A věří, že právě tam by mohla začít konečně předvádět svou hru, ke které se i kvůli chybějícímu turnajovému rytmu nemůže propracovat.

„Je hezké být zpátky v Dauhá. Mám na toto místo pár skvělých vzpomínek, včetně těch, když jsem tu získala titul,“ připomněla své vítězství v Kataru z roku 2017. Tehdy se Plíškové povedlo ve finále zdolat Caroline Wozniackou ve dvou setech.

Nejvyšší ambice by ráda měla i letos, ale uvědomuje si, že to bude nesmírně těžké. „Podmínky zde by mi měly vyhovovat, i když může být větrno. Hlavním cílem je ale hrát co nejvíce zápasů a turnajů, protože mi chybí turnajový rytmus,“ uvedla.

V probíhající sezoně se jí totiž vůbec nedaří. V Abú Zabí vypadla ve druhém kole s kvalifikantkou Gasanovovou a na Yarra Valley Classic v Melbourne v osmifinále s Američankou Collinsovou. Ani Australian Open Plíškové nevyšlo dle představ, když vypadla ve třetím kole s pozdější semifinalistkou Karolínou Muchovou.

Na přípravu pod vedením Saschy Bajina si přitom stěžovat nemůže. Problém tkví podle Plíškové v něčem jiném. „Tréninky a vše kolem funguje dobře, tým je skvělý. Ale cítím, že mi chybí víc zápasů a turnajový rytmus nebo mód, kvůli čemuž necítím, že bych hrála svůj nejlepší tenis,“ přiznala.

Nadále však platí, že si nehodlá na nic stěžovat, jak už podotkla na začátku sezony v Abú Zabí. Vše bere tak, jak v současné situaci je. „Pokud si stěžuji, tak jen sama sobě nebo svému týmu, veřejně o tom nemluvím,“ podotkla. „Vždy se v sezoně, i třeba té nejlepší, objeví věci, co se mohou pokazit. Myslím, obzvlášť v této době, která je složitá, že si člověk musí najít i maličkosti, ze kterých bude mít radost.“

Šanci na vylepšení dojmu z úvodních měsíců sezony bude mít právě v Dauhá. Po volném losu v prvním kole však může v osmifinále narazit na hodně těžkou soupeřku v podobě Ons Jabeurové. S 31. hráčkou světa má Plíšková vyrovnanou bilanci, když ji porazila před dvěma lety na US Open, ale prohrála s ní loni právě v Dauhá.

„Je to těžká soupeřka, především tady. Loni tu bylo hodně divoké a hlasité publikum,“ smála se Plíšková. „Je to skvělá hráčka, má hodně variabilní hru. Dokáže hodně měnit herní styl. Nemyslím si, že by to s ní bylo něco snadného. Zápasy s ní jsou vždy těžké,“ dodala.