Cesta za úspěchem v Dauhá? Kvitová s Plíškovou se mohou střetnout v semifinále

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková a Petra Kvitová, které mají prozatím jako jediné zajištěnou účast v hlavní soutěži v katarském Dauhá, se dozvěděly svůj program pro následující dny. Obě hráčky se vešly mezi čtyři nejvýše nasazené a v úvodním kole budou mít volný los. Případný vzájemný souboj se může odehrát v semifinále.

Druhá nasazená Karolína Plíšková se po volném losu v úvodním kole může v osmifinále těšit buď na Tunisanku Ons Jabeurovou, které náleží 31. místo na žebříčku WTA, či jednu z úspěšných kvalifikantek.

Podobné to má i turnajová čtyřka Petra Kvitová. Tu v souboji o postup do čtvrtfinále může rovněž potkat jedna z kvalifikantek. Druhou možností je Ruska Anastasia Pavljučenkovová, 40. hráčka světového žebříčku.

Je tedy dost dobře možné, že obě české tenistky potkají v osmifinále své krajanky. O postup z kvalifikace totiž nadále usilují Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková, kterým se povedlo v sobotu zvládnout zápasy prvního kola.

Turnaj v Dauhá potkala řada ohlášených absencí. Mezi chybějícími hráčkami nalezneme tenistky jako Ashleigh Bartyová, Simona Halepová, Sofia Keninová, vítězka turnaje v Dauhá Iga Swiateková, Bianca Andreescuová, Julia Putincevová či Markéta Vondroušová.

Nejvýše nasazenou hráčkou turnaje je Ukrajinka Elina Svitolinová. Za druhou nasazenou Plíškovou figuruje jako turnajová trojka Běloruska Aryna Sabalenková.


Galerie