FOTO: Nový outfit pro Federera. Na kurty se vrátí v zeleném

- Marek Bartošík

Velká událost, na kterou čekají desítky milionů tenisových fanoušků, se pomalu blíží. Legendární Roger Federer se po více než roční pauze vrátí na okruh, přičemž jeho první zastávkou bude turnaj ATP 250 v Dauhá (8.–13. března). Že Švýcarův comeback nabírá čím dál jasnější obrysy, dokazuje i zveřejnění jeho nového outfitu pro nadcházející akce.

Japonská firma Uniqlo, jež od léta 2018 spolupracuje s Rogerem Federerem, představila nové oblečení pro švýcarskou tenisovou hvězdu. Dvacetinásobný grandslamový vítěz by se měl poprvé od loňského Australian Open objevit na kurtech v outfitu, který kombinuje více odstínů zelené barvy.

Devětatřicetiletý Federer bude mít v záloze ještě bílý trikot, jenž by se dříve hodil i pro travnatý Wimbledon (poměrně nová pravidla odívání účastníků však podobně široké pruhy nepovolují).

Švýcarského elegána i zástupy jeho fanoušků jistě velmi těší také návrat kšiltovky s logem „RF“, což nadšený tenista oznámil už na začátku loňského prosince.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený uniqlousa (@uniqlousa)

Prioritou pro Federera samozřejmě budou předvedené výkony a z nich vyplývající výsledky. Na Blízkém východě má rozhodně na co navazovat. V Dauhá je rekordmanem turnaje se třemi tituly z let 2005, 2006 a 2011.

Pokud půjde vše podle plánu, pak by se měl představit také na následné „pětistovce“ v Dubaji (14.–20. března). Tam dosud posbíral dokonce osm trofejí, naposledy se radoval v roce 2019.