Úspěšné odpoledne v Madridu, Kvitová i Šafářová postoupily do druhého kola

- Jan Havlovic

Den po vyvrcholení pražského turnaje WTA startuje prestižní podnik ve španělském Madridu. Po skvělém představení Barbory Strýcové se dostaly na kurt také Petra Kvitová s Lucií Šafářovou a bez menšího zaváhání si obě zajistily postup do druhého kola.

Petra Kvitová má na španělskou metropoli výborné vzpomínky, vždyť zde v loňském roce celý turnaj opanovala. Nasazená pětka se v prvním kole štědře dotovaného turnaje střetla s Larou Arruabarrenovou-Vecinovou, která s českou jedničkou držela krok pouze do osmé hry. Petra si vypracovala dva brejkboly, a ten druhý dokázala využít. Brejk dokázala v následné hře také potvrdit při podání.

Dobře podávající Kvitová nedala španělské kvalifikantce ve druhém setu šanci k brejkbolu a naopak sama soupeřce podání dvakrát sebrala. Kvitové vycházel první servis a po velmi dobrém výkonu dovedla utkání do vítězného konce po setech 6:3 a 6:2. Rodačka z Bílovce tak skvěle vykročila za obhajobou titulu! V dalším kole Kvitová narazí na Rusku Jelenu Vesninovou, která se specializuje převážně na čtyřhru.

Lucie Šafářová má za sebou veleúspěšné představení na domácím podniku v Praze, kde ve včerejším finále zdolala Samanthu Stosurovou. Hned den poté už se česká tenistka představila na prestižním turnaji ve španělském Madridu, kde se v prvním kole střetla s Američankou Vandewegheovou.

Jedenácté nasazené hráčce chvilku trvalo, než se na kurtu rozkoukala, neboť velmi rychle prohrávala 1:3. V deváté hře se Šafářové podařilo prolomit soupeřky podání a první set dospěl až do zkrácené hry. Rodačka z Brna si vypracovala slušný, tříbodový náskok a úvodní sadu zápasu dovedla do vítězného konce.

Ve druhém setu Šafářová dominovala, své soupeřce sebrala celkem třikrát podání a po výsledku 7:6 (4) a 6:1 si zajistila postup do další fáze turnaje. Ve druhém kole si Šafářová může zopakovat včerejší finále se Samanthou Stosurovou. Australanka však ještě musí přejít přes španělskou kvalifikantku Sorribesovou Tormovou.