Martincovou nepustili na turnaj, nepomohly testy ani zvací dopis

- Filip Lefenda

Už ve středu měla Tereza Martincová vstoupit do turnaje v německém Altenkirchenu, kde by jakožto třetí nejvýše nasazená účastnice patřila k vážným kandidátkám na titul. Na souboj s Maďarkou Galfiovou ale nedojde. Česká tenistka přišla o akci na poslední chvíli vinou nových opatření proti šíření koronaviru.

„Od neděle platí nové pravidlo, které zakazuje Čechům vstup na území Německa, a to bez výjimek. Pořadatelé se snažili udělat vše pro to, abych mohla hrát, ale nemohli mi pomoci,“ informovala na sociálních sítích s poděkováním Martincová.

Na halovém podniku ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů přitom měla platit jakožto nasazená trojku za jednu z hlavních ozdob.

„Moc mě to mrzí. Měla jsem u sebe negativní PCR i antigenní testy, včetně speciálního zvacího dopisu. Nepomohlo to,“ posteskla si 122. hráčka ženského pořadí WTA. Ta posléze celou situaci pro Tenisový svět v úterních večerních hodinách ještě více rozvedla.

„Přes hranice jsem se do Německa dostala, na místo jsem dorazila v úterý ve dvě hodiny v noci. Ráno jsem ještě trénovala, pak mi ale řekli, že mě nemohou nechat hrát. Před turnajem jsem přitom byla ujištěna pořadateli, že bude vše OK. Ve výsledku mi bylo hygienou hrozeno i desetidenní karanténou na hotelu,“ upřesnila Martincová.

Na další turnaj si tak musí Martincová minimálně týden počkat. Poté by se měla představit ve francouzském městě Poitiers, kde se od 22. února uskuteční další z halových pětadvacítek.

Letošní sezónu načala pražská rodačka neúspěšnou grandslamovou kvalifikací o Australian Open. V Dubaji tehdy nestačila ve druhém kole na Belgičanku Zanevskou. Následně se Martincová představila na dvou turnajích ITF ve Francii. V městě Andrezieux-Boutheon došla na konci ledna do osmifinále, minulý týden pak v Grenoblu uhrála čtvrtfinále.