Plíšková zažívá životní sezonu! Podaří se jí uspět na Turnaji mistryň?

- Jan Havlovic

V posledních dnech jsme vám postupně představovali účastnice letošního Turnaje mistryň, který startuje již v neděli v Singapuru. Nyní je načase představit poslední tenistku, která nás bude zajímat ze všech nejvíce!

V loňském roce se na závěrečný turnaj osmi nejlepších tenistek světa probojovaly hned dvě české tenistky - Lucie Šafářová a Petra Kvitová, která dokráčela až do finále, ve kterém nestačila na Polku Radwanskou. Ani v letošním roce nebude v Singapuru chybět zástupce českého tenisu! Karolína Plíšková zažila životní sezonu, která nyní vyvrcholí premiérovou účastí na Turnaji mistryň.

Rodačka z Loun zahájila letošní sezonu na okruhu WTA turnajem na oblíbeném tvrdém povrchu v Sydney, kde dokráčela do čtvrtfinále, ve kterém však nestačila na Rumunku Halepovou. Před úvodním grandslamem této sezony se Plíšková cítila dobře, a tak byla tenisová veřejnost zvědavá, zdali dokáže česká tenistka prolomit své "prokletí" na Grandslamech. Plíšková přešla přes úvodní dvě soupeřky, avšak ve třetím kole narazila na Rusku Makarovovou. Chuť si česká tenistka spravila při utkání Fed Cupu s Rumunskem, kdy porazila Halepovou i Niculescuovou a dopomohla českému týmu k postupu do semifinále. Hned poté odcestovala na turnaje v Dubaji a Dauhá, avšak zde se Plíškové vůbec nedařilo, neboť na obou podnicích vypadla shodně v prvním kole. 

Prvního většího úspěchu dosáhla čtyřiadvacetiletá hráčka v Indin Wells, kde v nabité konkurenci došla až do semifinále, ve kterém po třísetovém boji vypadla s Běloruskou Azarenkovou. Na tento úspěch Plíšková nedokázala navázat v Miami, kde skončila hned v úvodním zápase na raketě Babosové. Poté si Plíšková opět zvedla sebevědomí ve Švýcarsku při semifinálovém utkání Fed Cupu, ve kterém opět zaznamenala dvě výhry a výraznou měrou se podílela na postupu do finále této týmové soutěže. 

Antuková část sezony nebyla z pohledu Plíškové kdovíjak úspěšná... Na turnaji WTA v Praze sice došla do semifinále, ve kterém nestačila na budoucí vítězku Lucii Šafářovou. Na French Open však vypadla hned v prvním kole v souboji s Rogersovou a potvrdila, že se jí na turnajích velké čtyřky vůbec nedaří! 

Na trávě se rodačce z Loun dařilo o poznání lépe! Hned na prvním turnaji v Nottinghamu dokráčela až do finále, ve kterém porazila Američanku Riskeovou a slavila zisk prvního turnajového vavřínu v sezoně. Poté však na Plíškovou dolehla únava z pěti zápasů v šesti dnech, a tak v Birminghamu skončila hned v prvním kole. Vše si však vynahradila v Eastbourne, kde opět předváděla skvělý tenis, avšak skončila těsně pod vrcholem, když prohrála ve finále se Slovenkou Cibulkovou. Na Wimbledonu, třetím grandslamu sezony, však Plíšková opět neuspěla - skončila ve druhém kole na raketě Japonky Dojové. 

 

?♥️

Fotka zveřejněná uživatelem Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Čen 12, 2016 v 4:20 PDT

V červenci se Plíšková rozhodla neodcestovat na OH v Riu a místo toho trénovala, aby byla připravená na závěr sezony. Zlepšené výkony poté převáděla Plíšková již na turnaji v Cincinnati, kde hýřila aktivitou a porážela jednu soupeřku za druhou. Ve finále smetla Němku Kerberovou a radovala se z druhého turnajového vavřínu v sezoně! Před rodačkou z Loun poté stála výzva v podobě US Open, tedy posledního grandslamu sezony. Karolíně Plíškové se podařilo navázat na výkon ze Cincinnati a po výhrách nad Venus a Serenou Williamsovými si zahrála o grandslamový titul proti Angelique Kerberové. Krásné finále nabídlo třísetovou bitvu, po které se nakonec radovala Kerberová, která se díky tomuto vítězství stala novou světovou jedničkou. 

 

Us Open,u will always be in my heart♥️ thank you everyone♥️

Fotka zveřejněná uživatelem Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Zář 10, 2016 v 7:35 PDT

Na turnajích v Asii se Plíšková dle svých slov necítila ideálně a bojovala s únavou, a tak její výkony nebyly ideální. Nyní je však připravena na Turnaj mistryň! Těžko odhadovat, jak si Karolína v Singapuru povede, avšak ve skupině s Radwanskou, Muruguzaovou, kterou trápí velká nevyrovnanost výkonů a Kuzněcovovou rozhodně není bez šance na postup!

Sezonní profily účastnic Turnaje mistryň:

 

???

Fotka zveřejněná uživatelem Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Říj 21, 2016 v 8:53 PDT