Snem je post světové jedničky. Španělský supertalent odhalil také hlavní cíl pro nadcházející sezonu

- Jan Vojkůvka

Sedmnáctiletý Carlos Alcaraz, který dovrší plnoletosti až v květnu, se chystá na svůj premiérový grandslamový turnaj v Austrálii. Španělský supertalent, který v minulé sezoně vyhrál tři challengery a také dva turnaje ITF, je sice mezi nešťastnými, kteří skončili v absolutní izolaci, ale to mu radost z možnosti odehrát Australian Open ani náhodou nemůže zkazit.

Vycházející hvězda mužského tenisu, které se povedlo v pouhých 17 letech vyhrát tři challengery, nadále přesvědčuje své okolí i tenisovou veřejnost, že by jednoho dne mohl být nástupcem Rafaela Nadala.

Aktuálně 142. hráč světa se teprve podruhé v kariéře postavil na start kvalifikace grandslamu a v Dauhá si vysloužil svou premiérovou účast v hlavní soutěži. Na své cestě do Melbourne zdolal Horanského, Karlovského i Deliena. Další obrovský úspěch mladičkého tenisty s potenciálem mít zářnou budoucnost.

A že by jeho budoucnost mohla být věhlasná, potvrzuje i sám Alcaraz. Ten si totiž stanovuje jen ty nejvyšší mety.

„Sním o tom, že se stanu světovou jedničkou a budu hrát zápasy, které se zapíší do historie tenisu,“ přiznal jinak stydlivý klučina. „Hodněkrát jsem se díval na zápasy Wimbledonu, ve kterých hráli Rafa, Novak a Roger, a představoval jsem si u toho, že jednou budu toho také součástí. Hrát na travnatých kurtech je něco výjimečného a bylo by úžasné, kdyby se mi jednou povedlo Wimbledon vyhrát,“ cituje Alcaraze web Ubitennis.

Alcaraz, který přicestoval do Austrálie leteckým speciálem z Dauhá, ve kterém se potvrdila nákaza koronavirem, nesmí, stejně jako dalších 71 hráčů opustit izolaci svého hotelového pokoje. To mu ovšem nijak nehatí jeho nadšení z toho, že si zahraje na prvním grandslamu v kariéře.

Svěřenec slavného Juana Carlose Ferrera bere účast na Australian Open jako potvrzení svého progresu a také potvrzení toho, že si spolu s trenérem stanovili pro letošní rok správné cíle. Ty jsou sice ambiciózní, ale jak se zdá, rozhodně splnitelné.

„Hlavním cílem pro rok 2021 je zakončit sezonu v první padesátce žebříčku. Rád bych si také zahrál na Masters v Madridu a na turnaji v Barceloně,“ vytyčil své cíle pro tento rok.

„Bylo by také hezké, kdybych si mohl zatrénovat s Rafou a Novakem,“ vyjádřil své přání. „Už jsem měl šanci trénovat s Rogerem, ale hodně jsem se styděl a navíc neumím moc dobře mluvit anglicky. Takže jsem nebyl schopen s ním mluvit,“ dodal se smíchem Alcaraz.