K narozeninám berle. Návrat bývalé členky TOP 30 se znovu odkládá

- Filip Lefenda

Když v prosinci oznámila na sociálních sítích, že má za sebou druhou operaci kyčle a vrací se pomalu k trénování, dočkala se od svých tenisových kolegů i fanoušků řady povzbudivých zpráv. Na comeback někdejší 27. hráčky žebříčku WTA ale jen tak nedojde. V den svých čtvrtečních narozenin přišla na sociálních sítích se špatnou zprávou.

„K letošním narozeninám jsem dostala berle,“ posteskla si s ironickým úsměvem Robsonová. Čerstvě sedmadvacetiletá hráčka musela v krátkém sledu absolvovat další, celkově již třetí operaci problematické kyčle. Tu první podstoupila v polovině roku 2018, poslední pak minulý týden.

„Snažila jsem se pokračovat v trénování, ale měla jsem takové bolesti, že další chirurgický zákrok byl nevyhnutelný,“ prozradila Britka, která poslední soutěžní střetnutí odehrála předloni v dubnu na domácím podniku v Sunderlandu. Zápas s krajankou Dartovou skrečovala poté, co v prvním setu schytala kanára.

„Na základě doporučení chirurga i dalších lékařů bylo upřednostněno dlouhodobé zdraví mé kyčle. Jak to budu mít nadále s tenisem, netuším. Vše bude záležet na tom, jak se bude kyčel v nadcházejících měsících hojit. Více než cokoliv jiného je nyní mým cílem mít šťastný život bez bolesti,“ přeje si vítězka tří turnajů ITF, jež si v roce 2010 zahrála po boku Andyho Murrayho i finále Hopmanova poháru.

„Celý proces byl psychicky neuvěřitelně vyčerpávající. Jsem vděčná fyzioterapeutům, lékařům, rodině i přátelům, kteří mě jím provedli,“ zakončila své narozeninové sdělení Robsonová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Laura Robson (@laurarobson5)