Tři jídla denně plus poukaz. Tolik peněz ani neutratím, říká o štědrosti pořadatelů Svitolinová

- Marek Bartošík

Mediální svět je před startem australským turnajů plný diskusí o podmínkách čtrnáctidenní hotelové karantény, kterou v Melbourne absolvují účastníci nadcházejících tenisových akcí. A co jim konkrétně vadí? Někteří hráči třeba nebyli spokojeni s kvalitou jídla a velikostí porcí. Této kritice se však velmi podivují Elina Svitolinová a také Arina Rodionovová.

„Můžete mi vysvětlit, proč se stále ozývají stížnosti na kvalitu jídla v karanténě? Vždyť všichni dostávají snídani, oběd, večeři a k tomu každý den ještě voucher na 100 dolarů na dovoz jídla,“ napsala na Twitter australská tenistka Arina Rodionovová, členka elitní stovky deblového žebříčku WTA.

Jednatřicetiletá Australanka tímto způsobem reagovala na fotky jídel, které nespokojení tenisté umístili na sociální sítě.

K obhajobě organizátorů se připojila také ukrajinská hvězda Elina Svitolinová, jež je aktuální světovou pětkou.

„Na kvalitu jídla si nebudu stěžovat. Dostáváme tři jídla denně a k tomu voucher na 100 dolarů, abychom si mohli objednat něco z hotelu nebo od Uber Eats. Myslím, že je to skvělé, jelikož zmíněnou sumu ani neutratíme,“ řekla pro Ukrajinský tenisový svaz šestadvacetiletá Svitolinová.

Pro pořádek dodejme, že 100 australských dolarů je přibližně 1650 korun českých. Pro tenisty se tedy jedná o velmi sympatické přilepšení k základnímu servisu hotelu, v němž nyní přebývají.