Thiem našel novou lásku, tenistku vyměnil za dívku z cirkusu

- Filip Lefenda

Na rok 2020 by mnoho tenistů nejraději zapomnělo, Dominic Thiem k nim ale nepatří. Ve ztížených podmínkách si sedmadvacetiletý Rakušan konečně došel v New Yorku pro první grandslamovou trofej, sezónu pak završil finálovou účastí na londýnském Turnaji mistrů. A nejen to. Světová trojka stačila během prapodivného období najít i novou lásku – cirkusovou hvězdu.

Poté, co předloni na podzim ztroskotal médii sledovaný románek s Kristinou Mladenovicovou, byl rodák z Vídeňského Nového Města nějakou dobu „single“. Ne však na dlouho. Thiem v těchto dnech potvrdil vztah s novou dívkou. „Nástupkyní“ francouzské tenistky se stala Lili Paul-Roncalliová, nedávná vítězka taneční soutěže Let´s Dance.

Původ dvaadvacetileté Němky je přitom neobyčejný. Roncalliová je dcerou ředitele jednoho z rakouských cirkusů, v němž sama coby hvězdná artistka vystupuje. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lili Paul Roncalli (@lillypaul)

S Thiemem se dali dohromady teprve nedávno. Poté, co kvůli několika společným fotografiím sílily spekulace, Rakušan vztah víceméně potvrdil. I když způsobem jemu vlastním – na téma soukromého života nikdy příliš sdílný nebyl.

„Poslední týdny byly velmi krásné, všechno je to pro nás ale stále úplně nové. V tuto chvíli nemám chuť k tomu říkat cokoliv dalšího,“ komentoval vítěz sedmnácti singlových titulů z okruhu ATP.

Thiem tento týden odcestoval do Austrálie, kde jej čeká povinná dvoutýdenní karanténa před úvodním grandslamem sezóny. Ten začne v Melbourne netradičně až 8. února a z hráčova boxu požene světovou trojku za další velkou trofejí nová tvář.