Kvalifikace Australian Open: Macháč bez ztráty setu vybojoval další výhru. Martincová končí

- Jan Vojkůvka

Kvalifikace Australian Open v Dauhá a Dubaji pokračovala v úterý zápasy druhého kola. Tomáš Macháč v Kataru opět neztratil servis a povedlo se mu postoupit do závěrečného kvalifikačního kola. Naopak Tereza Martincová v ženské části kvalifikace neuspěla.

Český tenista Tomáš Macháč úspěšně pokračuje ve své pouti v kvalifikaci Australian Open. V katarském Dauhá zvládl i utkání druhého kola, ve kterém ve dvou setech 6:1, 7:6(4) porazil Brazilce Felipe Meligeniho Rodriguese Alvese.

Dvacetiletý Čech dokázal navázat na svůj výkon z úvodního kola proti Joau Dominguesovi a nadále pokračuje kvalifikací bez ztráty servisu. Tentokrát sice čelil dvěma brejkbolům, ale oba se mu povedlo odvrátit.

Po drtivém vítězství v prvním setu se hra v sadě druhé vyrovnala. Macháč přitom nebyl daleko od toho, aby se hned v prvním gemu dostal do vedení, ale brejkbol nevyužil. Následně musel v desáté hře odvracet příležitost soupeře, což se mu povedlo a dotáhl druhý set do tiebreaku, ve kterém vyhrál 7:4.

O postup do hlavní soutěže si zahraje s Mikaelem Torpegaardem.

Martincová padla se Zanevskou i potřetí
Tereza Martincová nedokázala ani ve třetím vzájemném utkání najít recept na Marynu Zanevskou  a po prohře 2:6, 3:6 končí ve druhém kole kvalifikace Australian Open.

Zatímco v úvodním kole kvalifikačních bojů byla Tereza dominantní, tentokrát se jí na servisu tolik nedařilo. Navíc ve druhém setu nevyužila v klíčových okamžicích hned sedm brejkbol, čehož její soupeřka dokonale využila a získala v závěru druhého dějství čtyři gemy v řadě, čímž duel zakončila.

Kvalifikace Australian Open, Dauhá (muži, QAT, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
TOMÁŠ MACHÁČ (197.) – Felipe Meligeni Rodrigues Alves (BRA, 230.) 6:1, 7:6(4)

Kvalifikace Australian Open, Dubaj (ženy, SAE, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
TEREZA MARTINCOVÁ (120.) – Maryna Zanevská (BEL, 252.) 2:6, 3:6