Zranění i těžší průběh covidu. Šátralovou dál brzdí zdravotní obtíže

- Jan Vojkůvka

Smůla Denisy Šátralové nebere konce. Velice talentovanou tenistku dlouhodobě brzdí zdravotní problémy, které narušují její kariéru i na začátku roku 2021, kvůli čemuž musí odložit návrat na kurty. Nejen, že se potýká s dlouhodobými zdravotními obtížemi, kvůli kterým v minulé sezoně odehrála pouze 4 zápasy, ale navíc si na přelomu roku prošla i se svým manželem těžším průběhem covidu.

Sedmadvacetiletá Šátralová by měla díky svému žebříčku možnost startovat v kvalifikaci Australian Open, která se bude hrát v Dubaji. Zdravotní problémy ji ovšem na kurt nepustí. Stejně jako ji nepustily po většinu roku 2020.

„Do Dubaje nepojedu, protože mám delší dobu zdravotní problémy,“ uvedla Šátralová pro Tenisový svět. Kromě toho si česká tenistka spolu se svým manželem Janem Šátralem prošla nákazou covidem-19, ze kterého se oba tenisté vykurýrovali teprve před několika dny.

„Jsme s Honzou těsně po covidu, takže i kvůli tomu teď nemám tělo v pořádku a snažím se dát dohromady,“ pokračovala bývalá 55. hráčka světa a vítězka 10 turnajů ITF. „Bohužel jsme prodělali horší průběh a měli jsme snad všechny příznaky. Horečky, zimnice a další,“ svěřila se Šátralová.

„Hlavním důvodem, proč nehraji, ale jsou dlouhodobé zdravotní problémy,“ dodala česká tenistka, které tak v poslední době dělá radost alespoň pejsek.

Aktuálně 249. hráčka světa drží svůj žebříček díky výsledkům z roku 2019, kdy se dokázala dostat třikrát do finále na okruhu ITF. Také úspěšně prošla kvalifikací na US Open, v 1. kole ji ovšem zastavila Petra Kvitová.

V uplynulé sezoně stihla odehrát jen čtyři zápasy. V kvalifikaci Australian Open vypadla ve druhém kole a před přerušením sezony z důvodu koronaviru se představila ještě na ITF v Grenoblu. Po restartu ročníku startovala na srpnovém Prague Open, po němž ze zdravotních důvodů sezonu ukončila.