Turnaj WTA na Spartě se letos uskuteční v atraktivnějším termínu

- Filip Lefenda

Vedení ženské tenisové asociace (WTA) zveřejnilo podobu nového provizorního turnajového kalendáře. V rozpisu, který prozatím končí červencovým Wimbledonem, chybí tradiční podnik J&T Banka Prague Open. O ten ale hráčky ani fanoušci nepřijdou.

Místo přelomu dubna a května by se letos mělo v areálu pražské Sparty zápolit o něco později. „Předpokládáme nový termín od 12. do 18. července,“ upřesnil pro ČTK turnajový ředitel David Trunda.

„Změna vzniká na základě naší žádosti u WTA. Cílem je vytvořit optimální podmínky pro start nejlepších českých tenistek,“ vysvětlil Trunda.

Na Spartě by se tak mělo hrát ihned po Wimbledonu, jehož konání je pro letošní rok plánováno od 28. června do 11. července. V loňském roce se slavný travnatý grandslam vinou pandemie koronaviru poprvé od konce druhé světové války neuskutečnil.

Prague Open je součástí okruhu WTA od roku 2015. V minulé sezóně se podnik na přelomu dubna a května kvůli koronaviru nekonal, nakonec se ale na Spartě hrálo po „restartu“ sezóny v srpnu. Skvěle zorganizovanou akci, která se konala za přísných hygienických opatření bez účasti diváků, ovládla Rumunka Simona Halepová.