Zemřela legenda. Tenisový trenér podlehl rakovině

- Michal Hladký

V sedmašedesáti letech prohrál svůj boj s rakovinou australský tenisový trenér Bob Brett. O jeho úmrtí dnes dopoledne informovala agentura ATP.

Bob Brett dovedl na pomyslný vrchol hned několik hvězdných hráčů. Pod jeho vedením se stal světovou jedničkou Boris Becker, přičemž se mu v tomto období podařilo ovládnout během sezony 1989 Wimbledon a US Open. O dva roky později pak Němec zvítězil i na Australian Open.

Dále Australan tenisově vychoval Marina Čiliče. Chorvat byl Brettovým svěřencem od svých patnácti let, jejich spolupráce následně skončila v roce 2013. Mezitím se podařilo Čiličovi vystoupat až na devátou příčku žebříčku ATP.

Bob Brett působil v pozici trenéra na okruhu ATP dlouhých pětatřicet let. Kromě už výše zmíněných tenistů koučoval například Johana Krieka, Gorana Ivaniševiče, Nicolase Kiefera či Maria Ančiče.

Dále předával své dovednosti i ostatním trenérům. Mimo jiné si vzal pod svá křídla Patricka Mouratogloua, jenž od roku 2012 spolupracuje se Serenou Williamsovou. „Věřil ve mě, učil mě jeho umu. Byl mým mentorem, za což mu nedokážu dostatečně poděkovat,“ napsal Francouz na svůj Twitter.