Nadalovi unikla obhajoba. V prestižní anketě deníku L’Equipe skončil druhý

- Jan Vojkůvka

Prestižní anketa o nejlepšího mužského sportovce roku 2020, kterou tradičně pořádá francouzský renomovaný deník L’Equipe, tentokrát Rafaelu Nadalovi radost neudělala. V honbě za cenným oceněním skončil druhý za pilotem formule 1 Lewisem Hamiltonem.

Nadalovi se nepovedlo obhájit loňské prvenství, když obdržel 437 hlasů a porazil například basketbalistu LeBrona Jamese, který obsadil třetí pozici. James dosáhl unikátního úspěchu, když vyhrál s Los Angeles Lakers titul v NBA a povedlo se mu na vrchol dojít už se třetím týmem ligy.

I přesto, že Nadal porazil mnohé věhlasné osobnosti sportu, na vrchol se nedostal. Korunu pro mužského krále sportu mu totiž sebral Brit Lewis Hamilton. Tomu se povedlo vybojovat sedmý titul mistra světa ve formuli 1 a v hlasování o mužského sportovce roku získal 1866 bodů.

Nadal, který anketu deníku L’Equipe vyhrál už čtyřikrát, však může být i přes tento „neúspěch“ s uplynulým rokem navýsost spokojený. Vyhrál turnaj v Acapulcu a na Roland Garros získal svůj dvacátý grandslamový titul v kariéře.

Už podvanácté navíc dokázal zakončit sezonu na nejhůře druhém místě světového žebříčku. Během roku 2020 si připsal také jubilejní tisící vítězství na okruhu ATP.