Chvíli jsem měla strach, že to je moje poslední túra! usmívá se Plíšková. Proč si prodloužila soustředění?

- Radek Štohl

Těsně před Štědrým dnem dokončila soustředění. Karolína Plíšková si ho mimo jiné zpestřila výstupem na vrchol hory La Concha. Jak česká tenisová jednička zhodnotila přípravu na novou sezónu a proč se rozhodla ji o týden prodloužit?

„Společná fotka je z vrcholu hory La Concha, která je vysoká 1 215 m n. m. Není to tedy žádný Mount Everest, ale vyšlápnout to až nahoru byla i tak celkem fuška!" uvedla Karolína Plíšková na sociálních sítích.

„Cesta je totiž hodně kamenitá, takže musíte dávat pozor, kam šlapete. Výlety do přírody si užívám, ale přiznávám se, že chvíli jsem měla až strach, že to je moje poslední túra! Alespoň, že ten neskutečný výhled z vrcholu mi za ten strach stál!" potěšeně popisovala úspěšně zdolaný cíl.

Aktuálně šestá hráčka žebříčku dvouhry se soustředění ve španělské Marbelle zúčastnila od druhé poloviny listopadu, přípravě na nadcházející ročník se tak věnovala čtyři týdny.

Ke všemu měla ideální podmínky. „Až na jeden den, který celý propršel, bylo navíc i krásné počasí. Škoda jen, že to byl zrovna můj volný den," trpce se usmívala Plíšková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

Plíšková před zahájením soustředění angažovala nového trenéra, kterým se stal bývalý kouč bývalé světové jedničky Naomi Ósakaové Sascha Bajin. Pod ním příprava na sezónu 2021 trvala o týden déle.

„Jednak proto, že si to Sascha přál, a pak taky kvůli tomu, že tady v ČR bychom asi neměli takové podmínky. Nejdůležitější ale je, že tělo drží a že jsme to všechno zvládli!" těší Karolínu Plíškovou.

Česká tenistka se nyní už těší, až během následujících dní nabere novou energii. „Koukneme se ségrou na pohádky, dáme si cukroví, potkáme se s rodinou a užijeme si společný čas! Ještě se určitě ozvu, ale i tak vám chci všem s předstihem popřát krásné Vánoce!" uzavřela Plíšková.