Měla jsem zvláštní průběh, popisuje svůj boj s COVIDem-19 ukrajinská hvězda. A vrací se na kurty

- Michal Hladký

Je to pár dní od toho, kdy ukrajinská tenistka Dajana Jastremská informovala, že při příjezdu do Dubaje byla pozitivně testována na COVID-19. Dvacetiletá hráčka musela nastoupit do čtrnáctidenní karantény, tím ale její problémy s touto nákazou neskončily.

„Průběh byl zvláštní, bylo to strašné!“ nechala se nedávno slyšet Dajana Jastremská o tom, jak probíhalo její zápolení s koronavirem. Teď už je ale 29. hráčka světového žebříčku znova v pořádku.

Začít s tréninkem však musí opatrně. Ukrajinka vydala na sociální sítě video, kde už znova drží raketu v ruce a v mírnějším tempu trénuje forhendové údery.

Pro Dajanu Jastremskou se celkově jednalo o trpký závěr sezony. Kromě nákazy koronavirem se potýkala i s výkonnostním propadem, kdy na třech po sobě jdoucích turnajích vypadla v prvním kole (French Open, Ostrava, Linec).

Na druhou stranu ukrajinská tenistka letos uměla i zabrat. Například v australském Adelaide prošla až do finále, kde na její síly byla momentální světová jednička Ashleigh Bartyová.